Loading Posts...

Preţul Bitcoinului a scăzut în weekend sub 2000$; piaţa crypto valorează aproape 70 de miliarde de dolari

Duminică, moneda digitală a fost cotată la un preţ pe care nu-l mai avusese în ultimele 49 de zile consecutive, scăzând sub 2000$ pentru o unitate.

Conform datelor de la CoinDesk, market cap-ul total al criptovalutelor a scăzut de asemenea, până la 72 miliarde de dolari. Valoarea este cu 37% mai mică decât recordul de 115 miliarde stabilit în luna iunie.

Per ansamblu, valorile înregistrate atât pentru Bitcoin, cât şi pentru întreaga piaţă sunt cele mai mici din luna mai şi până în prezent. Activele digitale s-au devalorizat de asemenea, pierzând în weekend 11% în decurs de 24h şi având o valoare totală de 9 miliarde de dolari.

Analiştii consideră că declinul se datorează îngrijorărilor de pe piaţă, care au apărut după o lungă perioadă de apreciere începută în ianuarie 2017.

Alţii sunt de părere că situaţia este determinată de discuţiile asupra problemelor tehnice ale Bitcoinului, coroborate cu incertitudinea care planează asupra viitoarelor update-uri.

“Este posibil ca oamenii să prefere să nu păstreze Bitcoin, datorită timpului scurt rămas până la 1 august”, a declarat către CoinDesk fondatorul exchange-ului The Rock Trading, Andrea Medri.

Aceeaşi vânzare masivă are loc şi în cazul Ethereumului.

Mai există şi o altă teorie pentru starea actuală, care spune că este posibil să fi apărut şi o oarecare “oboseală” a pieţei, dat fiind numărul mic de noi investitori din ultimul timp.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...