Loading Posts...

Preţul Bitcoinului a explodat în weekend: 3212$!

Pe 5 august, la doar câteva zile după bifurcarea hard, Bitcoinul s-a apreciat enorm în raport cu dolarul american, atingând o cotaţie record de 3212$ pentru o unitate.

Conform CoinTelegraph, recordul anterior de 3000$ fusese atins datorită optimismului cu care era privită propunerea echipei Bitcoin Core de a rezolva problemele de maleabilitate. Desigur, este vorba de update-ul SegWit.

La scurt timp a urmat o corecţie majoră de preţ care a dus la deprecierea Bitcoinului până la 1900$. În pofida incertitudinii care plana asupra SegWit şi bifurcării hard, criptomoneda a reuşit să se stabilizeze la 2500$ pentru o unitate.

Maleabilitate

Unii experţi în materie de SegWit, cum ar fi Ryan Shea – co-fondatorul Blockstack, au spus că soluţia este ca un cuţit elveţian, datorită numărului mare de probleme pe care le va rezolva.

Cel mai important aspect este că SegWit va scala Blockchain-ul cu 75%, eliminând totodată şi maleabilitatea tranzacţiilor, care a devenit recent o vulnerabilitate majoră în cazul BCH.

Peter Todd, developer în cadrul Bitcoin Core, a evidenţiat necesitatea activării SegWit în reţea, după anunţul efectuat de ViaBTC pe 5 august. Compania care a dezvoltat Bitcoin Cash emisese un comunicat prin care transmitea că a suferit un atac de maleabilitate şi din aceasta cauză toate retragerile au fost suspendate.

“Încă un atac de maleabilitate! Bine că urmează să se activeze SegWit…
Ah, am uitat că primul task al Bitcoin Cash a fost să ştergă aproape tot codul SegWit…”.

Aşa cum şi Gazeta Bitcoin a anunţat încă de săptămâna trecută, experţii şi developerii sunt de părere că preţul Bitcoinului va creşte în continuare pe măsură ce ne apropiem de activarea SegWit. În condiţiile în care minerii şi-au dat deja acordul pentru această mişcare prin activarea update-urilor BIP91 şi BIP141, SegWit va fi probabil activat pe 14 august.

Cu alte cuvinte, se estimează că valoarea monedei digitale va creşte cu fiecare zi care ne aduce mai aproape upgrade-ul mult aşteptat şi vom asista probabil la noi recorduri de preţ.

De ce influenţează SegWit preţul Bitcoinului?

Dezbaterile nesfârşite dintre developeri şi mineri asupra subiectului SegWit au amânat cu ani de zile rezolvarea problemelor de scalabilitate. Prima tentativă de scalare, care a fost prezentată în cadrul întrunirii de la Hong Kong a fost un eşec total. A mai trecut încă un an până când toate părţile au reuşit să ajungă la un acord – industriaşii, minerii şi developerii.

Activarea SegWit marchează şi primul pas important pe care Bitcoin îl va face în privinţa scalării, întrucât până acum reţeaua a funcţionat cu blocuri de 1MB, aşa cum a construit-o Satoshi Nakamoto în 2009.

SegWit va crea şi infrastructura necesară soluţiilor pe două straturi, cum ar fi Lightning Network sau TumbleBit. Acestea pot scala şi mai mult reţeaua prin activarea microplăţilor, operaţiuni care în prezent nu sunt posibile.

Un alt factor care influenţează preţul criptomonedei este cererea tot mai mare din partea investitorilor. Săptămâna aceasta exchange-ul CBOE a anunţat că va integra contracte cu Bitcoin pe platforma proprie, prin intermediul unui parteneriat cu exchange-ul Gemini.

În contrast cu predicţiile unor analişti, cum ar fi Vinny Lingham, preţul Bitcoinului reuşeşte să menţină trendul ascendent şi după bifurcarea hard de săptămâna trecută.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...