Loading Posts...

Prețul Bitcoin scade până la 4300$. Ce urmează?

Ulterior prețului record de 5000$ atins zilele trecute, criptomoneda s-a depreciat în raport cu dolarul, fiind cotată la 4350$, anunță CoinTelegraph.

Mulți analiști, inclusiv Holger Zschaepitz, editor senior la publicația germană Die Welt, au considerat că declinul prețului se datorează faptului că în China ICO-urile au fost interzise.

Se pot simți deja beneficiile aduse de SegWit?

Pe parcursul săptămânii trecute, analiști de succes cum ar fi Max Keiser, au prezis că valoarea Bitcoinului va crește la o rată exponențială datorită integrării cu succes a update-ului Segregated Witness.

Cu ajutorul SegWit, rețeaua Bitcoin a înregistrat deja un progres enorm în materie de scalare, blocurile au o mărime medie de 0.8MB, iar mempool-ul a scăzut de la 140 de milioane de baiți la 10 milioane.

Se așteaptă ca utilizatorii care folosesc portofele cu SegWit activat să beneficieze de comisioane diminuate cu aproximativ 35%. Printre acestea se numără de exemplu Trezor și Ledger.

Expertul Bitcoin Andreas Antonopoulos, a transmis recent că un comision de 34 cenți a fost suficient pentru a se realiza o tranzacție către un angajat, care a fost inclusă în blocul imediat următor.

Aceasta înseamnă că atât Antonopoulos cât și toti ceilalți utilizatori care beneficiază de SegWit pot efectua tranzacții care sunt confirmate în câteva minute, pentru comisioane mai mici de 50 de cenți.

Pe 1 septembrie, Keiser și-a schimbat estimarea asupra prețului Bitcoin pe termen mediu, fiind de părere că acesta poate ajunge la 10.000$. Indicatorul momentum a demonstrat sustenabilitate a trendului crescător pe termen mediu.

Când vine vorba de dezvoltare, analiștii au și alte motive de bucurie. Pe lângă adopția update-ului SegWit, acum se pot implementa și aplicații bazate pe Lightning Network.

Influențele din China

În continuare, pe termen mediu, Bitcoinul va lăsa mult în spate celelalte criptovalute, banii fiat și activele.

Dacă își va reveni după corecția minoră cauzată de Banca Populară a Chinei care a interzis ICO-urile cu sprijinul guvernulului, probabil vom asista la o altă creștere la cotații de peste 5000$.

Așa cum a explicat și Keiser, valori de 5000$ și chiar de 10.000$ se văd la orizont datorită muncii depuse în dezvoltare și în activitățile adiacente rețelei Bitcoin.

În plus, Brian Kelly – analist financiar pentru CNBC, Keiser și creatorul Litecoinului – Charlie Lee, au evidențiat importanța pe care o are Bitcoinul pentru investitori și pentru sectorul financiar, dacă este privit din perspectiva păstrării în siguranță a activelor.

Datorită tensiunilor care cresc între Coreea de Nord și S.U.A, Coreea de Sud, Japonia și China, cererea de Bitcoin va crește enorm în următoarele săptămâni.

Mai mult, Jihan Wu – co-fondator al companiei Bitmain, care are o influență masivă asupra minerilor din China, a punctat că Bitcoinul este în continuare legal în China, iar statutul acestuia nu va fi influențat de ancheta întreprinsă de guvern asupra pieței locale de ICO-uri.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
1
WowWow
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...