Loading Posts...

Preţul Bitcoin a atins valori record de 5000$

În weekend, preţul Bitcoin a atins valoarea de 5000$, confirmându-se predicţiile lui Max Keiser. În orice caz, ulterior traderii au început să vândă, astfel că Bitcoinul a scăzut la valorile de la începutul săptămânii.

După ce într-un final criptomoneda a depăşit pragul psihologic de 4500$ la începutul săptămânii trecute, preţurile au început să crească. Pe 1 septembrie, Bitcoinul depăşea cotaţia de 4800$, iar la începutul zilei următoare trecea de 5000$.

Mai multe exchange-uri au efectuat tranzacţii la cotaţii de peste 5000$, chiar dacă pe CoinMarketCap era afişat un preţ de 4975$.

În orice caz, imediat după atingerea acestei borne, traderii au început să vândă masiv. În câteva ore, Bitstamp afişa un preţ de 4600$. Scăderea a fost şi mai drastică la Bitfinex, unde criptomoneda a fost listată la 4550$.

În următoarele zile vom avea o imagine mai clară asupra acestor evenimente, pentru a vedea dacă deprecierea a fost de scurtă durată sau urmează o corecţie majoră de preţ. Sheba Jafari, analist tehnic în cadrul companiei Goldman Sachs, a estimat recent că Bitcoinul va creşte până la un maxim de 4800$ apoi va urma o depreciere până la 2200$. Analiza lui Jafari se bazează pe teoria valului Elliot, însă mai mulţi analişti prevăd că în viitorul apropiat vom avea parte mai mult de o piaţă a urşilor.

Ronnie Moas, fondator la companiei Standpoint Research a estimat recent pentru jumătatea lui 2018 un preţ de 7500$, declarând că anticipează că în 2020 criptomoneda va valora 20.000$. Zilele trecute şi Max Keiser a anticipat pe Twitter că în viitorul apropiat Bitcoinul ar putea costa 10.000$:

“Nu este niciun motiv pentru care #Bitcoin ar stagna la 5000$. Estimez un preţ între 5000$ şi 10.000$. Lumea crypto, un adevărat “paradis fiscal” se află aici”.

Indiferent ce se va întâmpla în zilele următoare, faptul că Bitcoinul a atins o cotaţie de 5000$ este un eveniment major. Şi conform aluziei lui Keiser din tweetul de mai sus, investitorii văd tot mai mult criptovalutele ca pe un paradis fiscal pentru activele deţinute.

La data scrierii articolului, preţul unui Bitcoin este in scadere, valoarea acestuia aflându-se în jurul valorii de 4326$, iar market cap-ul monedei digitale este de 71.5 miliarde de dolari.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
1
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...