Loading Posts...

Prețul acțiunilor AMD scade datorită zvonurilor despre declinul cererii de echipamente de minat

diminuare_cerere_echipamente_minat

Advanced Micro Devices (AMD) a estimat un profit brut de 35% în al patrulea trimestru din 2017. Deși procentul este mai mic decât estimau analiștii, prețul acțiunilor AMD a crescut cu peste 80% în ultimele 12 luni.

Anunțul a condus la scăderea prețului acțiunilor cu peste 13%

Săptămâna aceasta AMD a comunicat profitul estimat pentru ultimele trei luni din 2017, dar procentul este semnificativ mai mic decât se așteptau analiștii. Compania are în se așteaptă și la o vânzare cu 15% mai mică în următoarele luni. Conform BitNewsBot, prima urmare a constat în scăderea prețului acțiunilor cu 13$.

Lisa Su, CEO-ul AMD, a transmis că estimează că va scădea și cererea de echipamente hardware din partea minerilor. Su a declarat că firma “se așteaptă la o diminuare a cererii ce echipamente dedicate minatului. Lucrurile încă se prezintă bine, dar am observat anumite semne în acest sens. Vom privi fără exagerare ecuația referitoare la criptomovalute”.

Al treilea trimestru din 2017 a fost cel mai profitabil din ultimii șase ani

Conform AMD, în al treilea trimestru din 2017 compania a înregistrat câștiguri de 819 milioane USD. Mare parte din această sumă s-a datorat cererii mari de plăci video și de procesoare Ryzen, acestea fiind la mare căutare în rândul minerilor. Vânzările de Vega 56 și Vega 64 (cele mai recente modele de plăci video) au crescut de asemenea în trimestrul trecut.

Creșterea uriașă la nivel global a cererii de echipamente de minat a dus la încasări enorme pentru companie. AMD a înregistrat an de an o creștere a câștiguriloe de 26%, chiar dacă firma a avut și sectoare care au stagnat. Înainte de comunicatul de marți, prețul acțiunilor AMD crescuse cu ~90 pe parcursul untimului an.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...