Loading Posts...

Predicţii de preţ: Bitcoin ar putea trece de 60.000$ în 2018

Julian_Hosp_Bitcoin_60.000$_2018

În ultimele zile, Bitcoin şi-a recâştigat supremaţia după cele două corecţii majore. Moneda digitală este apreciată la peste 16.000$ de majoritatea caselor de schimb valutar.

În Coreea de Sud cererea este uriaşă, Bitcoin fiind evaluat aici la aproape 19.000$.

60.000$ pe termen mediu

Analistul Julian Hosp, care este şi fondatorul popularului card de debit crypto TenX, a declarat că preţul Bitcoin are şanse mari să treacă de 60.000$ până la finalul lui 2018, iar market cap-ul monedei poate fi de ordinul trilioanelor de dolari. Dacă Bitcoin ar valora 60.000$, întreaga piaţă crypto ar fi cotată la 1.26 trilioane USD.

“Cred că suntem aproape de a vedea Bitcoin atingând cota de 60.000$, dar cred şi că vom vedea Bitcoin la preţul de 5000$. Întrebarea este “Care cotaţie va fi prima?””, a spus Hosp, citat de NewsBTC.com.

Predicţia despre o corecţie de preţ de peste 50% este însă exagerată, fiind şanse mici de a avea loc.

În pofida opiniilior exprimate de mai mulţi analişti, corecţiile de preţ sunt benefice atât pentru Bitcoin, cât şi pentru piaţa crypto, deoarece pot preveni apariţia bulelor pe termen scurt. Cu ajutorul acestor corecţii piaţa se stabilizează şi se întăreşte, dar în acelaşi timp se şi eliberează de speculanţi şi de cei slabi de înger.

“Pentru experţi, această scădere a fost de bun augur. Devalorizarea a fost foarte, foarte sănătoasă, iar unii dintre noi s-au folosit de ea pentru a cumpăra un pic mai mult, deoarece am avut subit parte de un discount de 4% – 45%. Pe termen lung cred că vom vedea mereu creşteri uşoare urmate de scăderi”, a mai adăugat Hosp.

La acest nivel de adopţie, dezvoltare şi creştere a pieţei, o corecţie de 66% este puţin probabilă, mai ales dacă ne gândim şi la faptul că instituţiile financiare încep să se orienteze spre Bitcoin. De exemplu, Nasdaq şi New York Stock Exchange (NYSE), două din cele mai mari burse ale lumii, sunt pe cale de a intra pe piaţa crypto.

NYSE se concentrează pe Bitcoin

În iunie 2017, market cap-ul companiilor listate de NYSE era de 21.7 trilioane de dolari. Preşedintele bursei îşi exprima regretul că nu a listat Bitcoin futures înaintea rivalilor de la Chicago Board Options Exchange şi CME Group.

“Suntem nişte proşti că nu am fost noi primii. Nu am niciun răspuns. Aş fi vrut să fi ştiut. Nu ştiu cu ce se mănâncă criptovalutele”, a spus Jeff Sprecher, preşedintele NYSE, în cadrul unei conferinţe organizate de Goldman Sachs.

Ţinând cont că NYSE a rămas acum în urma rivalilor de la CBOE şi CME în ceea ce priveşte cererea de criptovalută a investitorilor de pe pieţele financiare tradiţionale, compania s-a concentrat pe introducerea unor intrumente pentru investiţii şi a unor platforme reglementate pentru tradingul crypto.

În decembrie, NYSE a cerut acceptul SEC pentru două ETF-uri Bitcoin, care ar urma să faciliteze accesul pentru moneda digitală la exchange-urile reglementate.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...