Loading Posts...

Portofelul Bitcoin oferit de Bitcoin.com este setat în mod implicit pe Bitcoin Cash

Cea mai recentă mişcare a lui Roger Ver din campania “Bitcoin Cash este Bitcoin”: portofelul Bitcoin furnizat de Bitcoin.com este setat automat pe BCH.

Site-ul Bitcoin.com, deţinut de Roger Ver, a lansat luni un update pentru propriul portofel mobil Bitcoin.  În acest update a fost inclus şi suport pentru Bitcoin Cash, o criptovalută despre care unii afirmă că îndeplineşte adevărata viziune a lui Satoshi Nakamoto.

Conform CryptoCoinsNews.com, schimbarea a atras rapid atenţia comunităţii de pe Reddit, şi nu datorită suportului pentru BCH, ci pentru ca mai nou aplicaţia este setată automat pe criptovaluta rivală.

Acum, dacă utilizatorii instalează aplicaţia, ei vor beneficia automat de o adresă pentru BTC şi de una pentru BCH. Dar adresa BCH este afişată prima.

Când utilizatorul selectează “Receive”, va fi aleasă implicit adresa de Bitcoin Cash, fiind necesară bifarea manuală a adresei Bitcoin.

Caracteristica nu este deloc intuitivă şi îi poate confuza cu uşurinţă pe începători, care nu sunt la curent cu dezbaterile despre scalare şi nici cu faptul că BTC şi BCH sunt două criptovalute distincte. Mai mult, aplicaţia poate fi găsită prin simpla căutare “Bitcoin wallet” pe Google Play.

În prezent, portofelul oferit de Bitcoin.com este al treilea rezultat afişat de Google pentru această căutare şi în Top 5 pe Google Play. Astfel, este foarte uşor să ne imaginăm un utilizator novice (sau chiar şi unul experimentat, dar neatent) care cumpără Bitcoin şi trimite din greşeală fondurile în portofelul BCH.

Utilizatorii pot şterge adresa de portofel BCH, caz în care funcţiile de “Send” şi “Receive” vor seta ulterior adresa de Bitcoin, iar selecţia se va menţine şi dacă se va crea mai târziu altă adresă de BCH. Dar si de această dată, începătorii nu au cum să realizeze că au nevoie de această operaţiune pentru a stoca BTC.

“Bitcoin Cash este Bitcoin”

Dacă privim update-ul propriu-zis, schimbarea este uluitoare, deoarece este de natură de a induce confuzie. Privind însă imaginea în ansamblu, totul devine limpede. Mişcarea face parte din campania lui Roger Ver, intitulată “Bitcoin Cash este Bitcoin”, scopul final fiind unul de rebranding, pentru ca BCH să fie considerat “Bitcoin”, iar BTC să fie numit ca “Lanţul SegWit”.

Ca urmare, contestatarii Bitcoin Cash – care apelează la termenul peiorativ “Bcash” pentru a nu asocia sub nicio formă acest altcoin cu Bitcoin — au organizat pe Reddit o mişcare prin care să scadă rank-ul actual al aplicaţiei.

google_play

Deşi anterior aplicaţia era cotată pe Google Play cu peste patru stele, în urma numeroaselor voturi de o stea aceasta a scăzut la 2.7.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...