Loading Posts...

Poate ajunge Litecoinul la o cotație de 100$?

Pe 1 septembrie, prețul criptomonedei Litecoin a explodat, o unitate fiind cotată la 90$. Practic, in decurs de un an și-a mărit valoarea de 2000 de ori.

Însă în timp ce piața crypto se afla pe un trend ascendent, decizia Chinei de a interzice ICO-urile a înrăutățit lucrurile. Conform CoinDesk, au fost afectate majoritatea criptovalutelor, inclusiv Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash și Litecoin. Litecoin a pierdut luni 15% din valoare, scăzând până la 64$.

De atunci, Litecoinul pare să își revină. Pe parcursul zilei de marți prețul urcase până la 80$, iar în prezent o unitate costă 78.86$.

Ieri, pe CoinMarketCap, Litecoinul era a treia criptovalută din Top 10 din punct de vedere al valorii acumulate în ultimele 24h. Moneda digitală se situa imediat sub Bitcoin Cash (care avea o creștere de 15.37%) și sub IOTA (care crescuse cu 13.72%).

Tranzacțiile cu Litecoin au crescut și ele cu 75.46% față de luna trecută.

Ce se află în spatele acestei creșteri?

Aprecierea Litecoinului nu este un eveniment izolat. Este vorba de o consecință a interesului tot mai mare al instituțiilor față de criptovalute, acesta fiind determinat de explozia înregistrată de Bitcoin în 2017. Focusul din spatele monedei numită și “argintul Bitcoinului” este de a o promova ca metodă de plată și de a profita de faptul că Bitcoinul nu a avut succes pe acest segment.

Conform lui Charlie Lee, fondatorul proiectului, “Litecoinul va oferi o nișă unde va fi utilizat mai mult pentru plăți, în condițiile în care Bitcoinul este utilizat mai mult pentru păstrarea valorilor”.

Deși rețeaua Litecoin este mai mică, iar numărul minerilor și comercianților este mai restrâns, se poate vedea cu ochiul liber că tehnologia acestui proiect avansează rapid.

Litecoin este prima criptovalută majoră care a activat un upgrade SegWit. Aceasta a avut loc la data de 10 mai. Mai mult, activarea SegWit a deschis porțile pentru Lightning Network, care permite tranzacții mult mai ieftine și mai rapide.

Pe 1 septembrie, Fundația Litecoin a postat pe Twitter că prima tranzacție de tip Lightning Network a fost realizată cu succes.

Va mai continua trendul ascendent?

Pe termen scurt, totul depinde de mișcările Bitcoinului. Pe termen lung, similar celorlalte criptovalute, soarta Litecoinului va depinde de cât de eficientă va fi nișa în care va activa.

Mulți sunt de părere că Litecoinul se comportă ca un Bitcoin în miniatură. În orice caz, o prăbușire a Bitcoinului ar fi nefastă pentru întreaga piață, întrucât rolul Bitcoinului este similar cu cel al aurului.

Și dacă urmărim și analiza tehnică, apele nu sunt tocmai liniștite.

  • Vânzările de la cotația record de 90$ s-au aliniat cu indicatorul RSI pe 14 zile, interval în care prețurile au urcat.
  • Vânzătorii și-au estompat avântul din perioada 8 august – 1 septembrie, oprindu-se la un nivel de suport oferit de nivelul de retragere Fibonacci de 61.8%.
  • Creșterile din ultimele două zile, în care am văzut acționând taurii, pot urca moneda iarăși până la 90$ pentru o unitate.
  • Piața urșilor se poate reinstaura doar dacă prețul va scădea sub minimul de 64$ înregistrat pe 4 septembrie.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...