Loading Posts...

Piața crypto valorează peste 700 mld. USD

piata_crypto_ath

Valoarea cumulată a tuturor criptovalutelor este de peste 700 miliarde de dolari, ceea ce constituie un nou ATH. La ora redactării articolului, piața crypto este cotată la 770 mld. USD.

Bitcoin trebuie să fie atent

Conform CoinTelegraph, creșterea capitalizării pieței se datorează în mare măsură aprecierii altcoinilor, cererea de Bitcoin fiind relativ scăzută în ultimul timp, fapt ce a condus și la scăderile de preț din perioada Crăciunului.

Pe 22 decembrie Bitcoin a scăzut până la 11.833$. Criptomoneda și-a revenit într-o singură zi, dar a avut parte de o săptămână de volatilitate puternică.

Ieri însă a fost o zi benefică pentru moneda Internetului, care a trecut de cotația 15.000$. Totul a fost posibil după apariția unei știri care dezvăluia că firma de capital Founders Fund a plasat investiții substanțiale în Bitcoin.

Cu toate acestea, dominația exercitată de Bitcoin asupra celorlalte monede digitale a scăzut marți la un minim istoric de 34.97%.

chart_bitcoin_market_cap

Această dominanță scăzută a urmat unei aprecieri puternice a valutelor Ripple, Ether, Stellar și Tron, toate întărindu-se cu peste 20% în ultima săptămână.

În particular, market cap-ul Ripple a crescut enorm, propulsând această monedă pe locul doi, după Bitcoin. Creșterea în valoare a fost stimulată intens de cererea crescută de pe piața sud-coreeană.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...