Loading Posts...

Piața crypto își revine în urma declarațiilor de la G20

piata_crypto_declaratii_summit_g20

Piața crypto a primit o doză de adrenalină mult-așteptată, sub forma declarațiilor optimiste lansate cu ocazia summitului G20.

Așa cum Gazeta Bitcoin anunța încă de la finalul lunii ianuarie, unul dintre subiectele fierbinți pe ordinea de zi este impactul potențial al criptovalutelor, precum și realizarea unui efort la nivel internațional pentru eliminarea breșelor acestei piețe emergente.

Întrunirea a fost așteptată cu sufletul la gură de mulți traderi și investitori, ceea ce a dus săptămâna trecută la prăbușirea celor mai multe criptovalute.

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, care este și conducătorul Comisiei de Stabilitate Financiară, a publicat recent o scrisoare adresată membrilor comisiei – printre care se numără bancheri și miniștri de finanțe. Carney a subliniat că valutele virtuale nu reprezintă o chestiune presantă:

“Conform evaluării inițiale a Comisiei de Stabilitate Financiară, activele crypto nu prezintă în acest moment un risc față de stabilitatea financiară globală”, citează CryptoSlate.com.

Președintele comisiei a punctat și faptul că activele crypto constituie mai puțin de 1% din rezultatele economice la nivel mondial, chiar dacă sunt calculate la valorile maxime atinse în noiembrie și decembrie 2017.

Mai mult, Carney a dezvăluit că nu este preconizată o formă nouă de reglementare pentru criptovalute, fiind preferată în schimb adaptarea legislației actuale.

Anunțul a determinat o reacție rapidă și pozitivă pieței crypto, Ethereum apreciindu-se cu peste 60$ în decurs de o oră.

   Fluctuația Ethereum în urma anunțului

Bitcoin a avut parte de o mișcare similară, Moneda Internetului înregistrând o creștere de 800$ în același interval.

   Fluctuația Bitcoin în urma anunțului

Pe lângă comunicatul referitor la reglementare, Carney a transmis că urmează o revizuire amplă a modului în care Comisia de Stabilitate Financiară analizează și îndreaptă politicile financiare existente, pentru a determina dacă acest for își poate îndeplini cu succes sarcinile.

Rămâne de văzut dacă oscilația de ieri a fost un simplu foc de paie, însă este cert că veștile despre atitudinea relaxată cu care sunt private monedele digitale în cadrul G20 sunt de bun augur pentru piata crypto, care a fost extrem de agitată în ultima perioadă.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

4
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...