Loading Posts...

Piața Bitcoin din Japonia devine cea mai mare din lume

Japonia reușește să își adjudece încă o dată titlul de cea mai mare piață de Bitcoin la nivel mondial. Conform CoinTelegraph, piața japoneză deține un market share de 50.75%. Analiștii sunt de părere că întărirea pieței japoneze este o consecință directă a migrării traderilor din China în Japonia.

Săptămâna trecută, guvernul chinez a somat exchange-urile să își sisteze activitățile până la finalul lunii în curs. OKCoin și Huobi, cele mai exchange-uri din China, au primit o dispensă pentru a lucra până la data de 30 octombrie. A fost luat în calcul că nu au fost implicate deloc în afaceri cu ICO-uri.

Traderii însă nu vor să își asume riscuri. Ca urmare, volumele tranzacționate pe piața chinezească s-au înjumătățit în ultimele zile, iar market share-ul Chinei a scăzut de la 15% la 7%.

Mai mult, conform unor site-uri care oferă date despre piaţă, cum ar fi CryptoCompare, la ora redactării articolului China deţinea un market share de doar 6.4% din piaţa globală.

Piaţa din S.U.A. profită

Anterior deciziei Chinei de a opri activitatea exchange-urilor la nivel national, piaţa americană îşi consolidase poziţia de a doua piaţă ca mărime din lume.

Totuşi, aproape imediat după anunţurile principalelor case de exchange din China – BTCC, Huobi şi OKCoin – traderii s-au orientat spre piaţa japoneză. Migrarea masivă a acestora a determinat o creştere pe termen scurt a cantităţilor tranzacţionate în Japonia, iar piaţa de aici a depăşit-o pe cea din S.U.A. cu peste 20%.

Contrar valului de opinii negative, mai mulţi developeri, analişti, cercetători şi experţi în criptomonedă şi-au exprimat optimismul cu privire la ce se va întâmpla după închiderea pieţei din China. Printre aceştia se numără şi creatorul monedei Litecoin, Charlie Lee, dar şi investitorul miliardar Tim Draper. Lee a scos în evidenţă faptul că guvernul din China nu va mai avea puterea de a manipula piaţa, aşa cum o făcuse începând cu anul 2013:

“Este un lucru bun. China nu se mai poate juca cu alte pieţe dacă interzice Bitcoinul. Criptomoneda nu poate fi ucisă de către nicio ţară. O soluţie pentru casele de exchange centralizate o reprezintă exchange-urile descentralizate. Am auzit zvonuri care spun că developerii de la Decred pregătesc ceva în acest sens”.

Stabilizarea Bitcoinului

Aşa cum a punctat Lee, închiderea pieţei din China ar fi putut afecta doar un procent de 10% – 15% din traderi la nivel global. Cu toate acestea, speculanţii şi traderii nerăbdători au iniţiat vânzări masive după interdicţiile aplicate exchange-urilor chinezeşti, mişcare ce a condus la o corecţie majoră a preţului monedei digitale.

În decursul săptămânilor următoare piaţa exchange-urilor din toată lumea se va stabiliza, ţinând cont de migrarea traderilor din China spre Coreea de Sud şi Japonia, ţări care au dezvoltat un cadru legal mult mai eficient, şi care au o politică şi o industrie care favorizează atât exchange-urile, cât şi utilizatorii.

Cel mai probabil se va dovedi că Lee şi Draper au avut dreptate, iar închiderea pieţei din China va avea ca efect stabilizarea pieţei globale de Bitcoin. Aspect care desigur, va fi benefic criptomonedei pe termen lung.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...