Loading Posts...

Peste 50.000 de site-uri sunt infectate cu mineri crypto

50.000_site-uri_mineri_crypto

Propagarea programelor malware care minează criptomonede scapă de sub control. Conform unui studiu, peste 50.000 de site-uri sunt infectate.

Raportul a fost realizat de analistul în securitate Troy Mursch de la BadPackets.net. Cercetătorul a utilizat motorul de căutare pentru cod sursă PublicWWW pentru a scana mii pagini web. Mursch a reușit să identifice nu mai puțin de 48.953 de site-uri infectate. Dintre acestea, peste 7300 sunt pe platforma WordPress.

Conform studiului, Coinhive este în continuare cel mai popular script. Acesta este utilizat de aproape 40.000 de site-uri, ceea ce reprezintă un procent de 81%. Gazeta Bitcoin a tratat amplu fenomenul Coinhive în trecut, relatând inclusiv când site-ul Antena3 a minat Monero. Puteți citi mai multe despre Coinhive aici și aici. Doar în noiembrie 2017 Mursch a identificat peste 30.000 de pagini care rulau script-ul Coinhive.

site-uri_care_ruleaza_coinhive

Restul de 19% din site-uri apelează la alternative ale Coinhive, cum ar fi Crypto-Loot, CoinImp, Minr sau deepMiner. 2057 de pagini sunt infectate cu Crypto-Loot, 4,119 cu CoinImp, 692 cu Minr și 2,160 cu deepMiner.

site-uri_care_ruleaza_alternative_coinhive

Luna trecută au fost găsite și alte site-uri care rulau script-uri de minat, inclusiv unele guvernamentale, informează TheNextWeb.com.

Mursch a publicat și un document pe PasteBin.com în care detalia despre 7000 de adrese infectate pe care le-a găsit după data de 20 ianuarie 2018. “Unele dintre site-uri au eliminat deja malware-ul. Cu toate acestea, multe sunt compromise. Navigați pe propriul risc”, a scris cercetătorul pe PasteBin.

Între timp, cei care doresc să afle cum îi pot împiedica pe hackeri să mineaze criptovalute cu PC-urile lor, pot citi acest articol.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...