Loading Posts...

Oficial de la Casa Albă: Bitcoin nu va fi reglementat prea curând

oficial_casa_alba_bitcoin

Rob Joyce, coordonator al departamentului de securitate cibernetică și consilier al președintelui Trump, a declarat că S.U.A. mai au mult până vor reglementa prima criptovalută a lumii.

Graba strică treaba

Investitorii americani în Bitcoin sunt îngrijorați că guvernul american nu reglementează moneda digitală.

În cadrul unei conferințe care a avut loc la Munchen, Joyce – care are o vechime de aproape trei decenii la NSA, unde ajută la coordonarea strategiei pe partea de securitate cibernetică pentru guvern, companiile private, organizațiile neguvernamentale și alte țări – a subliniat importanța unei abordări metodice a Monedei Internetului și a spațiului crypto, în detrimentul unei reglementări zorite, care ar putea avea consecințe nedorite, informează Bitcoinist.com.

Joyce a transmis:

“Cred că ne aflăm încă în faza în care studiem și încercăm să înțelegem care sunt avantajele și dezavantajele acestui domeniu. Așadar, nu cred că vom asista prea curând la o reglementare”.

Totuși, Joyce admite că în lumea crypto sunt posibile multe infracțiuni și este conștient că monitorizarea tranzacțiilor pe Blockchain – în vederea prevenirii fraudelor – este un proces extrem de dificil:

“Suntem îngrijorați. Există beneficii certe ale conceptului Bitcoin – bani digitali, valute digitale. Dar în același timp, dacă urmărim și activitățile frauduloase din spatele Bitcoin, realizăm că timpul nu poate fi dat înapoi pentru a se preveni pierderea fondurilor”.

De exemplu, spre deosebire de bănci și de companiile de carduri, care pot bloca tranzacțiile frauduloase, Bitcoin și celelalte criptovalute nu oferă nicio metodă de protecție în cazul furturilor.

“În momentul de față nu avem nicio soluție în acest sens”, a adăugat Joyce. “Deci avem o problemă”.

În orice caz, faptul că guvernul american și reprezentanții Casei Albe se gândesc la o abordare minuțioasă a criptovalutelor este un semnal pozitiv. Și asta mai ales pentru că ne aflăm într-o perioadă în care piața este efectiv copleșită de FUD-ul determinat de reglementări.

Se reglementează sau nu?

La nivel internațional, părerile sunt împărțite când vine vorba despre dezvoltarea unui cadru legal pentru domeniul crypto.

Ministrul francez al Finanțelor Bruno le Maire și omologul său german Peter Altmaier consideră că valutele virtuale trebuie nimicite, pentru a nu se ajunge la instabilitate financiară globală. Prim ministrul Marii Britanii Theresa May și-a manifestat de asemenea îngrijorarea pentru utilizarea monedelor digitale în scopuri criminale, apunând că “analizează foarte serios” subiectul criptomonedelor “pentru că ele sunt foarte utilizate și în special de infractori”.

China rămâne fermă în decizia de a sista toate tranzacțiile crypto la nivel național, iar India pare oarecum indecisă.

Elveția însă continuă să fie una dintre puținele țări prietenoase cu criptovalutele.

În altă ordine de idei, în România, banca centrală trage semnale de alarmă și consideră că Bitcoin este un activ “speculativ, extrem de volatil și riscant”. BNR a emis recent un comunicat, la trei ani distanță față de cel precedentul. Reprezentanții băncii au declarat că “descurajează orice fel de implicare în legătură cu monedele virtuale, inclusiv din perspectiva furnizării de servicii pentru entitățile care oferă servicii de investiții sau de tranzacționare a acestor monede”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...