Loading Posts...

O nouă soluţie de scalare apare la orizont: Revive

Conform CoinDesk, IT-iştii de la Universitatea din Zürich au descoperit o nouă modalitate de a scala şi mai mult reţeaua.

În spatele muncii depuse s-au aflat dezbaterile despre scalarea reţelei Bitcoin. În prezent, atât Bitcoinul, cât şi celelalte criptovalute au o capacitate limitată. Pentru a se depăşi această problemă, prin protocoale criptografice au fost elaborate nişte canale de plăţi care împing tranzacţiile în afara Blockchain-urilor, cum ar fi Lightning Network. Această soluţie a fost propusă inițial în 2015.

Cercetătorii Rami Khalil şi Arthur Gervais nu cred că plăţile prin Lightning Network vor ajunge prea departe, astfel că au propus modelul de plată Revive. Această idee ar activa canale de plată cu durata de viaţă mai mare, care ar interacţiona şi mai puţin cu Blockchain-ul.

În white paper-ul proiectului se specifică următoarele:

“În afara cazurilor de litigiu (care sunt asemănătoare cu acelea din canalele tradiţionale de plată) soluţia noastră nu presupune tranzacţii realizate pe lanţ. Drept urmare, se creşte scalarea Blockchain-urilor actuale”.

În esenţă, Revive permite utilizatorilor să mute fonduri în siguranţă dintr-un canal în altul, fără a se apela la Blockchain. Practic, beneficiile sunt mult mai mari decât în cazul modelului Lightning Network.

Rebalansarea fondurilor

Conform propunerii iniţiale, toate reţelele de tip Lightning trebuie să realizeze tranzacţii pe Blockchain pentru a putea seta şi închide canalele de plată.

Utilizatorii care au mai multe canale deschise trebuie să “rebalanseze” câte un canal prin realizarea de tranzacţii de fiecare dată când un acesta rămâne fără fonduri. Un exemplu ar fi ca un utilizator să aibă un canal deschis cu o cafenea, iar de pe alt canal plăteşte pentru un post TV care nu este gratuit.

Revive permite însă ca banii din canalul deschis pentru cafenea să fie trimişi celuilalt canal, dacă fondurile acestuia din urmă sunt epuizate.

“Astfel, în loc să realocăm fonduri pentru un canal (ceea ce ar implica costuri cu tranzacţiile pe lanţ), putem activa nişte pârghii prin care celelalte canale vor balansa financiar canalul care rămâne fără fonduri”, se mai detaliază în white paper.

Schimabrea poate părea minoră, dar fiecare optimizare contează, mai ales ţinând cont de faptul că ne aflăm într-o perioadă în care comisioanele de tranzacţionare cresc (şi ar putea creşte şi mai mult, pe măsură ce criptovalutele devin mai populare).

Cercetătorii au explicat mai departe faptul că Revive poate fi folosit împreună cu orice proiect bazat pe Lightning Network, pe orice Blockchain, incluzând şi Raiden Network – un model de canal de plată pentru Ethereum care se află momentan în stadiu de concept.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
1
WowWow
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...