Loading Posts...

O femeie vrea să parcurgă drumul din Toronto în Las Vegas doar cu Bitcoin

Satoshi Nakamoto și-a dorit ca Bitcoin să fie folosit ca o valută în viața de zi cu zi. În prezent, din ce în ce mai mulți oameni se înscriu în diverse competiții pentru a duce mai departe mesajul.

Bitcoin 20/20

În timp ce criptomoneda se apropie cu pași mari de 6000$, iar market cap-ul tinde spre 100 miliarde USD, se pare că Bitcoin a câștigat teren atât ca activ, cât și din punct de vedere investițional. Presa crede însă că este vorba doar de o gașcă de tocilari care visează la cai verzi pe pereți.

Totuși, de ani de zile oamenii îl folosesc. Plătesc cu el, cumpără cadouri, cafele și, în general, se bucură de senzația de a nu depinde de o bancă. Acesta este și sentimentul care trebuie să predomine pentru ca invenția lui Satoshi să poată fi apreciată în totalitate: bucuria de a putea trimite și primi bani peer-to-peer.

În acest spirit, compania Adastra Marketing a decis să participe la o competiție organizată de Fintech Finance and Money 20/20, scopul fiind de a vedea dacă se poate trăi exclusiv cu Bitcoin pe un drum lung de mii de kilometri ce leagă două țări. Desigur, este o strategie de a își promova propria companie, dar și de a atrage mai multă atenție asupra criptomonedei.

O femeie, un drum de mii de kilometri

Amelie Arras – director de marketing – este o fană infocată a monedei Bitcoin.

Într-o scrisoare a companiei, ea menționa: “chiar dacă este privit de mulți consumatori ca o investiție și nu ca o metodă de plată, sperăm că percepția și gradul de acceptare din partea comercianților se vor schimba”.

Conform News.Bitcoin.com, regulile competiției următoarele: se va utiliza în exclusivitate Bitcoin, plățile se efectuează doar din wallet-uri, se postează update-uri zilnice pe blog; se interzic conversia în bani fiat, utilizarea ATM-urilor sau a împrumuturilor și contactarea agențiilor de voiaj.

Dacă Amelie va reuși să îndeplinească toate aceste condiții, ea va deveni prima femeie care îndeplinește o astfel de provocare. Și nu este un aspect lipsit de importanță, în condițiile în care percepția generală despre criptomonede fiind că sunt utilizate în cea mai mare parte de bărbați.

“Sunt entuziasmată de participarea la cursă și de faptul că ma voi folosi doar de Bitcoin”, a transmis Amelie. 

În decurs de șapte zile, ea va trebui să achiziționeze cu Bitcoin absolut tot ce îi va fi necesar – mâncare, cazare la hotel etc. Cursa începe în chiar astăzi și include și niște provocări surpriză.

Participanții vor încheia cursa cu o participare la conferința Money 20/20 din Las Vegas.

Money 20/20 îi va invita pe participanți să discute deschis despre toate peripețiile întâmpinate. Printre temele de discuție din cadrul conferinței se numără Bitcoin și situația din China.

“Sunt hotărâtă să câștig cursa!”, a exclamat Amelie.

Puteți urmări progresul ei și pe Twitter.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...