Loading Posts...

O eroare de cod blochează milioane de dolari în Ethereum

parity_ethereum

Cum se pot bloca 280 mil. USD în Ethereum

Utilizatorii de Ethereum au pierdut accesul la 280 de milioane de dolari după ce un developer a şters o parte din codul unei biblioteci din soft-ul Parity Technologies, când încerca să fixeze o breşă de securitate a portofelului Parity. Ironia sorţii a făcut ca respectivul fragment de cod să fie un fix pentru o altă vulnerabilitate, din cauza căreia un hacker a reuşit în iulie să fure 32 mil. USD. Gazeta Bitcoin a relatat aici povestea furtului.

Conform TechWorm.net, Parity a emis o avertizare referitoare problema bibiotecii. Eroarea de cod a afectat toate portofelele multisig create de companie.

Aparent, un utilizator de pe GitHub cunoscut sub pseudonimul “Devops199” a descoperit că respectiva bibliotecă nu era securizată corect. Devops199 a accesat neintenţionat o funcţie care transforma portofelele multisig în unele normale. După ce a realizat ce a făcut, Devops199 a încercat să îşi repare greşeala, dar a şters codul întregii biblioteci. Cu alte cuvinte, toate portofelele multisig care utilizau acea bibliotecă nu au mai putut să o acceseze şi nu au mai putut transfera fonduri, acestea devenind inaccesibile.

Parity a transmis că “Se pare că problema a fost declanşată neintenţionat […] Utilizatorul a şters codul bibliotecii, ceea ce a făcut ca toate contractele multisig să devină inutilizabile, întrucât esenţa lor era în respectiva bibliotecă”.

Teoretic, fondurile nu au dispărut şi nici nu au fost furate. Reprezentanţii companiei au spus că se caută o soluţie şi îşi exprimă regretul pentru problemele cauzate.

“Vrem să asigurăm pe toată lumea că analizăm situaţia. Încercăm să aflăm suma totală, pentru a nu lăsa loc speculaţiilor. Niciun Ether nu a fost furat”.

Utilizatorii au fost avertizaţi să nu îşi mai deschidă portofele multisig şi să nu mai transfere Ether către “portofelele care au fost afectate” până la rezolvarea situaţiei.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
SadSad
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...