Loading Posts...

Nvidia este ajutată de ascensiunea Bitcoin

nvidia_bitcoin_amd

Se pare că noile recorduri atinse de Bitcoin împing mult în sus cotele producătorilor de plăci video.

Rivalii Nvidia şi AMD au parte în continuare vânzări uriaşe, dar succesul mai mare îl înregistrează Nvidia.

O apreciere cu 2000$ a preţului Bitcoin a reprezentat pentru Nvidia o creştere de 2% a acţiunilor, anunţă CoinTelegraph.

chart_nvidia_actiuni

Amatori vs. profesionişti

Şi pe măsură ce şi alte criptovalute se întăresc, din ce în ce mai mulţi oameni se implică in activităţile miniere.

Cel mai uşor este pentru cei pentru care minatul reprezintă doar un hobby. Aceştia pur şi simplu îşi cumpără şi îşi instalează nişte plăci video puternice.

Minerii profesionişti aleg însă echipamentele ASIC. Cei amatori se vor rezuma mereu la plăci video, iar de aici vor profita Nvidia sau AMD.

Schimbări la Blockchain-ul Ethereum

Un alt motiv pentru creşterea cotelor Nvidia îl reprezintă upgrade-ul prin care va trece în curând Ethereum. Vitalik Buterin a detaliat planurile pe termen scurt, scalabilitatea ocupând un loc de top.

Aceste schimbări vor avea nevoie de forţă de muncă, cu alte cuvinte cererea de GPU-uri va creşte în continuare, avantajând atât Nvidia, cât şi AMD.

Într-un interviu acordat către Nasdaq, analistul Mitch Steves a declarat că dezvoltarea tehnologiei Blockchain îi va influenţa pozitiv pe investitorii din domeniu.

“Este o întrebare cu mai multe faţete; credem însă că investitorii încep să realizeze ce oferă de fapt criptovalutele. Este o vorbă – “a scăpat vaca în lucernă” şi nu am fi surprinşi să vedem mai mulţi investitori instituţionali, dar şi utilizatori obişnuiţi în acest domeniu care se dezvoltă rapid (o piaţă care valorează acum peste 300 mld. USD). Pe partea Bitcoin, reţeaua Lightning progresează, echipa de dezvoltare lucrează la semnăturile aferente tranzacţiilor confidenţiale, iar pe partea Ethereum, update-ul Metropolis este un câştig major. Per ansamblu, tehnologia avansează rapid, iar interesul din partea instituţiilor va împinge preţurile în sus”.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HahaHaha
0
HeartHeart
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...