Loading Posts...

Numărul tranzacțiilor cu Bitcoin atinge minimul ultimilor doi ani

Mișcările de preț din ultima perioadă au dus la scăderea numărului de tranzacții zilnice cu Bitcoin. Asistăm la un minim negativ al ultimilor doi ani, ultima dată când s-au procesat atât de puține tranzacții fiind în martie 2016.

Conform datelor prezente pe Blockchain.info, numărul tranzacțiilor zilnice cu moneda digitală a scăzut în paralel cu deprecierea inițiată în decembrie 2017.

Pe 26 februarie au fost înregistrate 180.000 de tranzacții, numărul lor fiind ușor crescut în weekend – 195.500 pe 4 martie.

numar_tranzactii_zilnice_bitcoin

Numărul tranzacțiilor zilnice cu Bitcoin; sursa foto: Blockchain.info

Situația are loc în condițiile în care Bitcoin încearcă din răsputeri să urce iarăși la ATH-ul de 20.000$ atins la finalul anului trecut.

În pofida suportului în creștere pentru SegWit (despre care am mai scris aici și aici), upgrade care îmbunătățește viteza tranzacțiilor din rețea și totodată scade comisioanele de tranzacționare, se pare că interesul investitorilor pentru trading este în scădere.

Totuși, tranzacțiile SegWit reprezintă în prezent un procent de 30% din numărul total al tranzacțiilor cu Bitcoin, informează CoinTelegraph.

Dacă ne îndreptăm privirea către platformele populare de trading, se pare că în ultima perioadă consumatorii sunt interesați de hodling și de observarea pieței, în detrimentul preschimbării monedelor Bitcoin cu fiat sau cu alte criptovalute. Pe aceeași idee, exchange-ul descentralizat p2p LocalBitcoins a anunțat că înregistrează un minim al ultimelor șase luni în ceea ce privește numărul de tranzacții Bitcoin.

Numărul scăzut al tranzacțiilor, alături de un mempool aproape gol, a dus la un minim istoric al comisioanelor din rețea. Site-urile de specialitate recomandă plata a 40 de satoshi per byte, echivalentul a 0.005$ per byte.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...