Loading Posts...

Novogratz: Bitcoin poate ajunge “lejer” la 40.000$ în 2018

Mike_Novogratz_bitcoin_40.000_USD

Miliardarul Mike Novogratz a mai lansat o estimare de preţ pentru Bitcoin, afirmând că moneda digitală poate atinge “lejer” cotaţia de 40.000$ până la finalul lui 2018.

Fostul manager al companiei Fortress a discutat luni la CNBC în cadrul emisiunii “Fast Money” despre posibilitatea ca moneda Internetului să valoreze o sumă astronomică. Conform LiveBitcoinNews.com, Novogratz a declarat că “Bitcoin ar putea costa 40.000$ la finalul lui 2018. Lejer”.

Criptovaluta a crescut constant în ultimele săptămâni, depăşind ieri valoarea de 10.000$ şi un market cap de peste 168 mld. USD.

Omul de afaceri a comentat de asemenea şi despre aprecierea cunoscută de Ethereum, care a atins noi culmi:

“Ethereum, care a atins deja 500$ sau se apropie de această cotaţie, s-ar putea tripla”.

Preţul unei monede Ether este momentan 471$, dar în urmă cu două zile s-a apropiat foarte mult de 500$, mai precis s-a oprit la 493$, conform CoinMarketCap.

La ora redactării articolului, market cap-ul tuturor criptovalutelor însumează aproape 311 mld. USD, fiind foarte aproape de capitalizarea companiei JPMorgan, cotată la 343 mld. USD.

Novogratz, care urmează să lanseze un fond hedge crypto de 500 mil. USD prin intermediul noii sale companii – Galaxy Investment Partners – a declarat săptămâna trecută că Bitcoin poate costa 10.000$ înainte de finalul anului. Şi a avut dreptate! Cum s-a întâmplat şi în trecut, la predicţiile anterioare.

Novogratz a comparat apoi Bitcoin cu aurul:

“Aurul este valoros doar din cauză că oamenii spun că este valoros; Bitcoin este construit pe o tehnologie uimitoare și există în cantitate limitată. Această revoluţie a apărut după o prăbuşire a nivelului de încredere determinată de criza din 2008”.

Într-un interviu anterior din octombrie, miliardarul spunea că nu ar fi surprins dacă moneda digitală ar ajunge la 10.000$ în următoarele luni. Iată că s-a întâmplat deja.

La final, Novogratz şi-a mai exprimat încă o data încrederea, adăugând că “Vine un val financiar uriaş, nu doar aici, ci peste tot în lume”.

În cadrul discuţiei, miliardarul a admis că îşi deţine “probabil peste 20%” sau “chiar peste 30%” din avere în Bitcoin şi Ethereum. Totuşi, el nu recomandă oamenilor obişnuiţi să investească mai mult de 1% – 3% din banii pe care îi deţin în crypto, iar investitorii potenţi ar trebui să se limiteze la 5% – 10%.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...