Loading Posts...

Nick Szabo: 3 lucruri pe care trebuie să le îmbunătățească Bitcoin

nick_szabo

Pionierul Bitcoin Nick Szabo afirmă că moneda digitală trebuie să efectueze câteva îmbunătățiri importante pe parcursul anilor următori.

Atenție la robustețea tehnică

În cadrul unor postări pe Twitter, Szabo a identificat prioritățile pe care ar trebui să se concentreze industria. Acestea sunt: stocarea mai sigură, exchange-urile descentralizate, tehnologia pe două straturi – cum ar fi Lightning Network – și intimitatea.

Aceste idei i-au venit datorită consumatorilor crypto, care continua să își pună întrebări despre robustețea tehnică.

În pofida faptului că tranzacționarea criptomonedei a intrat deja în mainstream, hack-urile și atacurile asupra verigilor slabe persistă, cel mai recent fiind cel asupra MyEtherWallet, incident relatat ieri de Gazeta Bitcoin.

Stocarea în siguranță, în forma unui management al cheilor, este unul din motivele de îngrijorare ale lui Szabo.

“Trebuie să acopere întreaga existență a unui om (inclusiv moștenirile) și o mare varietate de utilizări în domeniul insituțional, dar și în cazul traversării granițelor”, a transmis pionierul Bitcoin, citat de Bitcoinist.com.

Cu alte cuvinte, trebuie regândită industria de exchange, pe care mulți o critică pentru că este prea centralizată, și astfel vulnerabilă în fața investitorilor, a managerilor, dar și a hackerilor.

Tehnologia pe două straturi are nevoie de retușare

În timp ce așa-numitele soluții pe două straturi continuă să revoluționeze experiența utilizatorului cu Bitcoin, Szabo este de părere că aceste tehnologii ar trebui să fie mai prietenoase cu utilizatorii.

Un bun exemplu în acest sens este rețeaua Network. Deși utilizatorii pot efectua tranzacții Bitcoin aproape la secundă, cu comisioane de un satoshi per byte, în realitate, folosirea acestei soluții presupune un nivel ridicat de cunoștințe tehnice, ceea ce o îndepartează de consumatorii obișnuiți.

Din fericire, developerii lucrează deja în acest sens. Iar popularitatea Lighting Network a crescut enorm în ultimele două săptămâni, rețeaua reușind să își dubleze capacitatea.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...