Loading Posts...

New York Stock Exchange se orientează spre ETF-uri Bitcoin

nyse_etf_bitcoin

Bursa din New York a solicitat aprobarea pentru a lansa ETF-uri Bitcoin încă din primele zile ale lui 2018.

Conform CoinTelegraph, NYSE a solicitat aprobarea de către Securities and Exchange Commission (SEC) a unor exchange-traded funds (ETF-uri). Se pare că este vorba de cinci ETF-uri diferite, care ar oferi contracte futures de tip “taur și urs”.

EFT-urile vor fi corelate cu prețurile Bitcoin futures listate de bursele CME și CBOE, care au lansat aceste produse în decembrie 2017:

“Prețurile vor fi calculate în funcție de ultimele prețuri afișate de CME, CBOE sau orice alt exchange american care tranzacționează Bitcoin futures la ora sau înainte de ora 11 a.m. E.T. (n.r. ora 6 p.m. în România)”.

Fondurile pentru tauri

Cele trei fonduri de tip “taur” sunt categorisite drept 1.25x, 1.5x și 2x, oferind profituri de 100%, 150% și respectiv 200% față de sumele stipulate în contracte.

Așa cum este menționat și în cererea trimisă la adresa SEC, fondurile nu vor fi tranzacționate mai mult de o zi, iar profitul procentual este stipulat în contract:

“Conform Declarației de Înregistrare, Fondurile Taur 1.25x, 1.5x și 2x se adresează investițiilor de o zi și sunt corelate cu profituri zilnice de 125%, 150% și respectiv 200% din target”.

Totuși, investitorii se confruntă cu aceleași procente și în caz de eșec:

“În același timp, valoarea din timpul unei zile va scădea de 1.25 ori, 1.5 ori sau respectiv 2 ori față de target, dacă suma target este în declin”.

Fondurile pentru urși

După cum sugerează și numele, fondurile de tip “urs” permit investitorilor să se protejeze față de devalorizarea Bitcoin. Cele două fonduri sunt categorisite ca 1x și 2x și oferă câștiguri de 100% și respectiv 200% în cazul în care se atinge target-ul din contract pe parcursul unei zile.

În acest caz, dacă target-ul crește, investitorii se vor confrunta cu pierderi de 100% sau de 200%, conform contractului:

“Dacă Fondul Urs 2x atinge obiectivul, valoarea se poate dubla într-o zi, atunci când suma target scade. Altfel, valoarea contractului poate scădea cu până la 200%, dacă suma target crește”.

NYSE se urcă în trenul crypto

Dacă NYSE va obține aprobarea, va deveni a treia bursă din S.U.A. care oferă contracte Bitcoin futures. Cum scriam mai sus, CME și CBOE au deschis drumul luna trecută. Gazeta Bitcoin a tratat pe larg subiectul la vremea respectivă.

Din faptul că mișcarea a fost demarată încă din primele zile ale anului se înțelege că pe Wall Street există un interes enorm față de Bitcoin.

Deși mai există încă voci care se opun Monedei Internetului, exchange-urile și bursele încearcă să ofere produse crypto cât mai diversificate.

După lansarea ETF-urilor vom reveni cu mai multe detalii despre opțiunile de tranzacționare. Este oare posibil – dacă se va aproba această cerere – să vedem o atitudine mai prietenoasă din partea instituțiilor financiare către Bitcoin? Viitorul ne va răspunde…

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...