Loading Posts...

Nasdaq va lansa Bitcoin futures în 2018

nasdaq

Un raport emis de Wall Street Journal, citat de NewsBTC.com, arată că Nasdaq şi Cantor Fitzgerald & Co. vor lista Bitcoin futures în prima jumătate a lui 2018.

Nasdaq, una dintre cele mai mari burse, va oferi Bitcoin futures anul viitor. Cu o cotă de piaţă de 6.8 bilioane USD, Nasdaq este un titan între exchange-uri, iar raportul referitor la implicarea în tranzacţiile crypto nu face decât să avantajeze Bitcoin.

După depăşirea cotaţiei de 11.000$ şi după creşterea de peste 1000% din 2017, Bitcoin a captat atenţia tuturor. Unele surse au transmis că două case de schimb vor lista Bitcoin futures la Nasdaq. În plus, contractele  Nasdaq vor fi concepute astfel încât să administreze şi bifurcările hard într-o manieră elegantă, prin reinvestirea monedelor nou apărute, de aici beneficiind direct traderii.

Oferta Nasdaq rivalizează direct cu cele ale companiilor CME Group Inc. şi CBOE Global Markets Inc., ambele anunţând recent că vor oferi contracte crupto derivate, mişcare ce a făcut ca preţul Bitcoin să explodeze în noiembrie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, în condiţiile în care Nasdaq este un titan al pieţei de acţiuni, dar relativ mic în domeniul futures, în comparaţie cu CME şi cu CBOE.

Aparent, Intercontinental Exchange Inc. – proprietarul bursei din New York – va rămâne singurul dintre cei patru mari operatori de exchange-uri din S.U.A. fără niciun plan referitor la contractele Bitcoin derivate. Totuşi, analiştii sunt de părere că situaţia se va schimba.

Cantor, o companie financiară de renume din S.U.A., a dezvăluit că intenţionează de asemenea să listeze contracte derivate cu Bitcoin. Shawn Matthews, CEO-ul firmei, a declarat către Wall Street Journal:

“Clasa de active nu este pe ducă. Dacă privim în perspectivă, intrarea instituţiilor pe piaţă va însemna o lichiditate mai mare”.

Agenția americană Commodity Futures Trading Commission, care se ocupă cu  reglementarea achizitionării de opţiuni pe piețele la termen, a aprobat deja exchange-ul de futures pentru Cantor. Alte exchange-uri mari, inclusiv Nodal Exchange, investighează de asemenea posibilitatea de a se implica în crypto-futures. Cu cât se vor implica mai multe instituţii mari, cu atât se vor bucura şi criptovalutele de o legitimitate mai mare, acestea fiind văzute de mulţi bancheri de modă veche sau de analiştii TV drept un Vest Sălbatic al tradingului şi al investiţiilor.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...