Loading Posts...

MoneyGram adoptă Ripple

moneygram_parteneriat_ripple

Compania financiară va testa XRP în cadrul unui program pilot.

MoneyGram International Inc a semnat un parteneriat cu Ripple și va testa criptomoneda XRP în cadrul propriei rețele de plăți, citează Wall Street Journal.

Compania din Dallas va utiliza XRP pentru a reduce costurile asociate cu transferul de bani, dar și pentru diminuarea timpului de virare al fondurilor. Purtătorul de cuvânt al MoneyGram a spus că programul pilot va fi în primă fază limitat pentru uz intern. El a mai menționat că este prima dată când compania pe care o reprezintă lucrează cu Ripple.

Ripple este un start-up bazat pe conceptele Bitcoin, dar se adresează băncilor și instituțiilor financiare. În prezent există aproximativ 100 de bănci partenere, printre care: UBS Group AG, Banco Santander S.A. sau Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A., dar și companii care lucrează cu remitențe, cum ar fi MoneyGram. Brad Garlinghouse, CEO-ul Ripple, a scris luna aceasta pe Twitter că, în 2018, vor semna parteneriate cu trei dintre primele cinci companii din domeniul transferurilor de bani.

MoneyGram, care are peste 350.000 de agenții în toată lumea, este pe locul doi, fiind depășită doar de Western Union. În 2017, compania și-a dat acordul pentru a fi achiziționată de Ant Financial Services Group, un gigant din sectorul IT și financiar din China.  Afacerea a căzut săptămâna trecută după ce autoriățile din S.U.A. s-au opus.

Start-up-urile din industria crypto au încercat ani de zile să dezvolte produse pentru piața remmitențelor, dar fără a se bucura de prea mult succes.

Costurile remitențelor variază în funcție de furnizorul de servicii și de țară, dar pot fi destul de ridicate.  Conform datelor oferite de Banca Mondială, comisionul de transfer prin MoneyGram al unei sume de 200$ între o bancă din S.U.A. și una din Brazilia este de 18$, aproape 9% din întreaga sumă.

Faptul că MoneyGram testează XRP este un pas înainte pentru Ripple. Moneda digitală a fost creată în 2012, în 99 mld. Unități care se numeau la vremea respectivă tot Ripple. De-a lungul anilor Ripple a experimentat cu diverse programe bazate pe Blockchain, dar și cu unele care nu foloseau deloc XRP.

În ultima perioadă XRP a crescut de la 25 de cenți la un maxim istoric de 3.81$. La ora redactării articolului moneda se tranzacționa la 1.95$, având o creștere de 5.48% în raport cu dolarul american.

Ripple a vărsat pe piață 38 mld. XRP, păstrând pentru sine restul de 61 de miliarde de unități.

În urma comunicatului, acțiunile MoneyGram au crescut cu 11%.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...