Loading Posts...

Monero declară război producătorilor de ASIC-uri

monero_asic

Duminica trecută, developerii Monero au emis un comunicat referitor la rezistența la ASIC-uri a criptomonedei. Mai precis, declarația viza pașii care vor fi urmați pentru a evita apariția unui ASIC pentru algoritmul Cryptonight.

Dezvoltatorii intenționează să protejeze rezistența la ASIC-uri prin mici modificări aduse algoritmului de tip PoW la fiecare bifurcare hard din viitor. Și, de obicei, au loc cam două bifurcări hard în fiecare an. Schimbările nu vor putea fi depistate de utilizatorii obișnuiți, dar ele vor altera algoritmul de hash suficient, astfel încât să nu se poate pună problema apariției de ASIC-uri pentru Cryptonight.

Totuși, dacă aceste măsuri nu vor descuraja dezvoltarea ASIC-urilor pentru acest algoritm, developerii vor realiza “o bifurcare hard în regim de urgență pentru a elimina orice risc legat de apariția ASIC-urilor”.

Minarea accesibilă tuturor și descentralizată

Această atitudine proactivă – spun developerii – va asigura faptul că minarea de Monero va rămâne deschisă tuturor și, în consecință, va fi descentralizată.

“ASIC-urile pot deveni inevitabile pentru orice (n.r. algoritm) Proof of Work”, este menționat în comunicatul semnat de “dEBRYUNE”, “dnaleor” și de proiectul Monero. “Considerăm că orice tranziție către o rețea dominată de ASIC-uri ar trebui să presupună egalitate între utilizatori, astfel încât să fie păstrată descentralizarea. În acest moment suspectăm că un eventual ASIC pentru Cryptonight va determina inechitate și nu poate favoriza descentralizarea rețelei”.

Autorii au tras semnale de alarmă față de piața ASIC-urilor, care este dominată de câțiva producători, cel mai cunoscut fiind gigantul chinezesc Bitmain. Din aceste motive, guvernelor le-ar fi relativ ușor să impună acestor companii – de exemplu – să vândă doar clienților care au obținut aprobări guvernamentale în acest sens.

În schimb, minerii care folosesc plăcile video se bazează pe PC-uri la modul general, astfel că autoritățile nu le pot impune să utilizeze anumite licențe emise de guvern.

Revenind la Monero, prima modificare a algoritmului va avea loc la următoarea bifircare hard a rețelei (în luna martie), informează Ccn.com.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...