Loading Posts...

Ministrul rus de finanțe: nu are sens să interzicem criptovalutele

Ministrul de finanțe rus Anton Siluanov a declarat că departamentul pe care îl conduce va reglementa utilizarea criptovalutelor până la finalul lui 2017, anunță BTC Times.

La una din aparițiile publice, Anton Siluanov a oferit informații despre planurile autorităților de a controla piața crypto. Ministrul a urmat aceeași ideologie ca și colegii săi din govern și a subliniat că interzicerea banilor digitali nu are sens, iar Ministerul se va ocupa probabil și de situația criptovalutelor, pe lângă atribuțiile uzuale.

“Rusia realizează că valutele digitale sunt o realitate; nu ar avea rost să le scoatem în afara legii. Însă le putem reglementa. Ministerul de Finanțe va realiza un draft de lege până la sfârșitul anului”, a declarat Siluanov.

Anatoly Aksakov, președintele Dumei de Stat, a transmis că va organiza o echipă pentru a determina care este cel mai bun mod de abordare al legalizării banilor digitali. Aksakov a mai adăugat că un prim draft va fi conceput înainte de finalul lui 2017. În plus, reprezentanții băncii centrale au afirmat și ei de asemenea că reglementarea criptovalutelor se va efectua pe parcursul lui 2017.

Chiar dacă se va reuși reglementarea criptovalutelor, acestea vor fi în continuare caracterizate de volatilitate, a mai menționat Anton Siluanov. Pe lângă acest aspect, ministrul este îngrijorat și de riscul crescut de fraudă, care este determinat de natura tranzacțiilor cu criptomonede.

Maxim Oreshkin, ministrul de dezvoltare economică, este întru totul de acord. El vede riscuri majore la banii virtuali și opinează că instituțiile financiare ar putea avea dificultăți în realizarea acestor tranzacții:

“Observăm că volatilitatea este predominantă și astăzi avem x% într-o parte, iar maine avem y% în altă parte. Este ceva groaznic. Reglementarea pieței ar putea preveni aceste creșteri și scăderi bruște, și ar putea proteja oamenii care se implică în astfel de tranzacții”.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...