Loading Posts...

Ministerul Educației prins când mina criptomonede

coinhive_edu.ro

După Antena3, care a minat Monero în luna ianuarie, 2018, prin intermediul site-ului, mai nou, se pare, că și Ministerul Educației pare atras de fenomenul crypto.

În data de 31 mai, 2018, site-ul Ministerului Educației – www.edu.ro – a fost surprins minând monede digitale. Procesoarele PC-urilor vizitatorilor aveau o încărcare de 100% din cauza script-ului CoinHive prezent pe site.

Informația a fost confirmată și de către experții Centrului Naţional de Răspundere la Incidente de Securitate Cibernetică (cert.ro).

Gazeta Bitcoin a descris pe larg subiectul CoinHive, acest script afectând în ultima perioadă zeci de mii de site-uri. Mai nou și site-urile românești încep să fie infectate, și nu cele obscure, ci unele care ies în evidență: în luna ianuarie site-ul Antena3 a fost compromis într-o noapte, iar săptămâna aceasta a urmat site-ul Ministerului Educației. Vizitatorii erau atenționați de AdGuard și de antivirusul Avira că există o problemă de securitate la accesarea site-ului edu.ro. Este o situație cel puțin rușinoasă pentru o instituție de o asemenea importanță, însă cei afectați sunt utilizatorii.

Mai mult, pe site-ul ministerului apăreau și niște link-uri către site-uri cu escorte din Turcia.

script_coinhive_edu.ro

La ora actuală script-ul este dezactivat, problema fiind rezolvată de reprezentanții cert.ro. Ministerul nu a dezbătut subiectul și este incert dacă site-ul a fost compromis de hackeri sau dacă a fost implicat un angajat al instituției.

Pentru a verifica dacă PC-ul tău este infectat cu CoinHive urmărește tutorialul de aici.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...