Loading Posts...

Minerii luptă împreună pentru viitorul Bitcoinului; preţurile încep să crească

CNBC anunţă că minerii au început să semnalizeze susţinerea pentru BIP91. Acest update poate activa Segregated Witness, o soluţie pentru problemele de scalabilitate ale Bitcoinului. Neliniştile asupra viitorului au contribuit la scăderea preţului în ultimele săptămâni.

Citeşte şi Pregătirile pentru SegWit intră în linie dreaptă

Cele mai mari pool-uri de mineri – AntPool, BitClub, Bixin, BTC.com şi BitFury – au început să îşi ofere suportul pentru BIP91, adăugând o parte de cod la fiecare bloc nou.

Deja 66% din ultimele ~150 de blocuri noi semnalează susţinerea. Propunerea are nevoie ca 80% din puterea de hash a reţelei să fie de acord cu update-ul. Dacă s-ar întâmpla aşa, situaţia s-ar putea ameliora, întrucât cresc şansele ca reţeaua să nu se rupă.

Garrick Hileman, economist în cadrul London School of Economics, a transmis către CNBC că “dacă nu vor apărea evenimente neaşteptate în drama aceasta a scalabilităţii Bitcoinului, bifurcarea va putea fi evitată în următoarele zile. Posibilitatea unei bifurcări a atârnat de preţul monedei digitale ca o piatră de moară. Din acest motiv s-a şi depreciat moneda cu aproape 20% în ultimele zile”.

Conform statisticilor oferite de CoinDesk, după 8 săptămâni de declin in care s-a înregistrat şi un minim de 1863$, Bitcoinul pare că şi-a revenit, fiind cotat acum la 2321$.

Care este problema de fapt?

De ceva timp, reţeaua s-a confruntat cu probleme de scalare. Mai precis, toate tranzacţiile dintr-un bloc pot ocupa maxim 1MB, iar blocurile apar la fiecare 10 minute. Datorită numărului mare de tranzacţii, multe rămân neprocesate, iar reţeaua se încetineşte.

Comunitatea are păreri împărţite asupra celei mai bune soluţii pentru această problemă. Una dintre propuneri se numeşte Segregated Witness (SegWit). Acesta ar mări viteza tranzacţiilor, dar necesită o susţinere de 95% din partea tuturor minerilor.

Datorită incertitudinilor care planează asupra viitorului, preţul criptomonedei este afectat. De exemplu, doar duminica trecută Bitcoinul s-a depreciat cu 12%.

În orice caz, minerii trebuie să remedieze situaţia.

Care este soluţia?

Mulţi membri ai comunităţii au aderat la propunerea numită BIP148. Aceasta este practic o bifurcare activată de utilizatori (UASF). Utilizatorii ar forţa Blockchain-ul să se împartă în două, prin respingerea blocurilor care nu semnalizează susţinerea pentru SegWit. BIP148 ar intra în joc pe 1 august, moment în care dacă majoritatea developerilor nu se pun de comun acord, Blockchain-ul se va diviza.

“Dacă majoritatea minerilor vor continua să mineze blocuri non-SegWit, în vederea update-ului BIP148, vor exista două monede Bitcoin diferite”, a explicat pentru CNBC Charles Hayter, fondatorul site-ului CryptoCompare. “Rezultatele vor fi un dezastru pentru unul din lanțuri sau chiar pentru ambele. Aceasta poate fi și explicația pentru susținerea masivă arătată față de BIP91.”

Se poate evita bifurcarea?

Pentru a evita această situație, minerii încep să susțină BIP91, care permite implementarea SegWit2x. BIP91 necesită susținere de “doar” 80% din partea puterii de hash a rețelei, un procent mai mic decât cel de 95% solicitat de Segregated Witness.

“BIP91 are nevoie de un prag mai mic de susținere pentru a fi adoptat, astfel că implementarea lui este mai realistă și mai puțin riscantă. BIP91 scade și probabilitatea unei bifurcări, aspect apreciat de utilizatori”, a declarat către CNBC Bram de Haas – managing editor al Black Swan Portfolio. “Bitcoin poate evita bifurcarea momentan, dar va fi un dezastru dacă nu se va întâmpla așa”.

Haas se așteaptă acum ca prețul criptomonedei să crească rapid.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

 

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...