Loading Posts...

Minerii contribuie la creșterea acțiunilor Nvidia și AMD

Citeşte şi Doi giganţi din industria IT anunţă lansarea unor plăci grafice dedicate mineritului

Pe Wall Street se estimează că prețurile acțiunilor Nvidia și AMD vor crește în continuare, anunță CoinDesk. Companiile profită mai departe de oportunitățile de pe piața crypto.

Acțiunile Nvidia au crescut cu 180% în 2016, iar cele ale competitorului AMD cu 112%, în mare parte datorită minerilor de criptomonede, ale căror nevoi sunt satisfăcute de un număr cât mai mare de plăci video de top. Compania de investiții financiare Jefferies este de părere că piața GPU-urilor va fi foarte activă și în lunile următoare.

Conform unei adrese scrise de analistul Mark Lipacis, acțiunile celor două companii sunt cele mai performante din 2016 și aceeași situație este așteptată și în viitor:

“Credem că pe termen mediu există riscuri mici să apară o corecție pe piața echipamentelor utilizate de mineri […] Atât AMD cât și Nvidia au lansat plăci video dedicate minatului, care nu concurează cu plăcile video de gaming”.

Ambele companii au profitat de dezvoltarea mineritului de criptomonede și au conceput în acest sens GPU-uri specifice acestei piețe. Minatul este un proces în care se consumă foarte multă energie, iar prin intermediul acestuia se adaugă noi tranzacții în Blockchain și se creează criptomonede noi, pe care sistemul le oferă drept recompensă.

O privire spre viitor

Pe termen lung, Lipacis nu crede că vreuna din companii ar putea avea probleme din cauza echipamentelor second-hand vândute de mineri.

În același timp, Lipacis sugerează că plăcile video s-ar putea ieftini, mișcare care ar influența prețurile acțiunilor.

Chiar și dacă s-ar prăbuși piața echipamentelor de minat, Lipacis opinează că firmele nu vor avea de suferit. În caz de catastrofă, el estimează că valoarea Nvidia ar putea scade cu maxim 10%, iar valoarea AMD cu 3%.

Așa cum Gazeta Bitcoin a mai informat în trecut, cele două companii chiar au intrat pe piaţa crypto şi au şi început să obțină venituri importante în urma deciziei de a lansa produse pentru mineri. CEO-ul Nvidia, Jen-Hsun Huang, a declarat recent că “valutele digitale și Blockchainul sunt de viitor”, subliniind faptul că firma pe care o conduce are în plan să activeze pe termen lung pe această piață.

Reprezentanții AMD au fost mai temperați în declarații, însă și această companie a trezit mult interes în rândurile minerilor.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...