Loading Posts...

Microsoft reia plata cu Bitcoin

microsoft_reia_plata_cu_bitcoin

Gigantul IT acceptă iarăși plata cu Bitcoin, după ce mai multe site-uri de știri au făcut public că sistaseră această modalitate de plată.

Microsoft decide subit reluarea plăților cu Bitcoin

Microsoft va permite iarăși clienților să dețină depozite de Bitcoin pentru plățile efectuate pe site-ul companiei. Decizia a venit la fel de discret precum și hotărârea anterioară prin care se sistaseră achizițiile cu criptomonedă. Reprezentanții Microsoft au spus atunci că totul se datorează comisioanelor crescute de tranzacționare și volatilității monedei digitale.

Microsoft a început să accepte plata cu Bitcoin din 2014, dar între timp a blocat de trei ori aceste depozite. Prima dată a fost în 2015, apoi în 2016, cea mai recentă tentativă având loc zilele trecute. Conform Bitcoinist.com, Microsoft a justificat ultima sistare a plăților cu moneda digitală prin prisma volatilității acesteia.

Pe site-ul companiei din Redmond. Bitcoin foate fi utilizat pentru achiziția de jocuri, filme și aplicații.

Rețeaua Bitcoin poate procesa momentan patru tranzacții pe secundă, motiv pentru care comisioanele au crescut enorm. Tot din această cauză nu mai sunt atractive tranzacțiile mici. Utilizatorii pot influența prioritatea tranzacțiilor prin plata unor comisioane. Cu cât acestea sunt mai mari, cu atât cresc șansele ca respectivele tranzacții să fie procesate de mineri și introduse în următorul bloc.

Cu cât intră mai mulți oameni în ecosistem, cu atât se umplu blocurile mai repede (cu tranzacții), de aici și comisioanele mari. Practic, oameni sunt forțați să aleagă plata unor comisioane uriașe sau să aștepte câteva ore (sau chiar zile) pentru confirmarea unei tranzacții.

Și alții au decis să refuze Bitcoin

În decembrie și Valve a anunțat că nu mai acceptă plata cu Bitcoin pe platforma Steam. Reprezentanții companiei au împărtășit aceleași motive ca și Microsoft.

A fost vorba comisioanele de tranzacționare și timpul lung până când se confirmau tranzacțiile. Pe lângă aceste două motive a fost invocată și volatilitatea extremă a prețului din acea perioadă, ceea ce a condus la diferențe între sumele de pe facturi și cele încasate. Adică utilizatorii ori plăteau mai mult decât trebuia – și erau îndreptățiți să solicite returnarea diferenței – sau plăteau mai puțin, în acest caz fiind nevoiți să mai achite niște bani. Însă în ambele cazuri trebuiau să plătească două comisioane.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...