Loading Posts...

Microsoft nu mai acceptă plata cu Bitcoin

microsoft_nu_mai_accepta_bitcoin

Se pare că Microsoft urmează același drum ca și Steam în ceea ce privește Bitcoin. Gigantul IT nu mai acceptă plata cu criptomonedă.

Într-un thread de pe r/Bitcoin, un administrator a postat faptul că mai mulți utilizatori au încercat să găsească cum se poate plăti cu Bitcoin, însă fără succes. Administratorul crede că schimbarea nu afectează prea mult evoluția Bitcoin și, oricum, nu este ceva confirmat. Microsoft nu a emis un comunicat oficial în acest sens.

Într-un alt thread scrie însă că Microsoft acceptă în continuare plata cu Bitcoin, iar celelalte postări sunt menite să inducă o stare de FUD utilizatorilor.

Colegii de la Ccn.com au încercat să afle singuri ce se întâmplă de fapt și au contactat serviciul de suport al companiei.

Mai acceptă Microsoft Bitcoin?

Reprezentanții Microsoft au transmis că nu mai este acceptată plata cu Bitcoin. Mai mult, această modalitate de plată ar fi fost sistată încă din iulie 2017.

chat_microsoft_support

Răspunsul fiind nesatisfăcător, Ccn.com a discutat și cu un superior al departamentului de conturi și plăți de la Microsoft. Acesta a confirmat că gigantul din Redmond nu mai acceptă Bitcoin “datorită mai multor probleme determinate de această modalitate de plată”. El a mai adăugat că angajații “nu au un motiv clar pentru această decizie, în afara problemelor legate de procesarea plăților”.

Cu toate acestea, pe site-ul Microsoft există în continuare un ghid care explică utilizatorilor cum pot adăuga Bitcoin în conturi. Referitor la acest aspect, reprezentantul companiei a spus că procesul nu mai este funcțional.

Fiind întrebat dacă hotărârea a fost bazată pe numărul scăzut de clienți interesați de plata cu Bitcoin, angajatul Microsoft a transmis că nu deține aceste detalii, dar lui și colegilor săi li s-a spus că “3 din 5 clienți” aveau probleme cu plata.

În concluzie, Microsoft nu mai acceptă Bitcoin. Nu se știe nici dacă se va reveni asupra deciziei, cu toate că membrii comunității crypto insistă să plătească cu monede digitale.

Nu este prima dată

Este de menționat faptul că nu este prima oară când Microsoft sistează plata cu Bitcoin. Acest lucru s-a mai întâmplat o dată, în 2016. Însă atunci compania s-a scuzat spunând că informația a fost incorectă și a reluat plata cu BTC.

Nici la acea vreme nu a fost emis vreun comunicat oficial, ca și acum. Drept urmare, unii suspectează că este posibil ca și de această dată să se revină asupra deciziei.

Microsoft a început să accepte Bitcoin în decembrie 2014. Mișcarea a fost anunțată cu fast, compania alăturându-se altor giganți care acceptau Moneda Internetului, printre care Dell, Newegg și TigerDirect.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
AngryAngry
1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...