Loading Posts...

Lyn Ulbricht se luptă în continuare pentru eliberarea lui Ross

lyn_ulbricht_si_ross_ulbricht

Silk Road, piața neagră pe care o conducea Ross Ulbricht, este închisă de ani de zile. Condamnarea pe viață fără posibilitate de eliberare condiționată și chinurile prin care trece Ross sunt însă cât se poate de reale.

Printre cei mai aprigi susținători ai lui Ulbricht, oameni care cred că justiția americană a fost incorectă în cazul său, se numără și mama sa, Lyn Ulbricht. Fermitatea cu care aceasta își susține fiul nu este deloc surprinzătoare. Ea a apărut și în fața presei – la CNN, Wall Street Journal și alte publicații internaționale – pentru a-și exprima părerea că Ross a fost condamnat în mod injust.

Din nefericire, Lyn se vede nevoită să apară din nou înaintea presei, după ce Curtea Supremă sin S.U.A. a refuzat reanalizarea dosarului lui Ross, eveniment relatat și de Gazeta Bitcoin. Fiind invitată la emisiunea The Tatiana Show, Lyn a oferit publicului informații despre puținele opțiuni pe care le mai are fiul său, dar și detalii despre costurile uriașe cu care se confruntă familia pentru a-l ajuta pe cel despre care s-a spus că este Dread Pirate Roberts.

Aproape fără opțiuni

Sunt mulți cei care încă nu știu ce să creadă despre Ross Ulbricht, care s-a folosit de TOR și de Bitcoin pentru a opera o piață neagră anonimă unde se vindeau atât lucruri ilegale (în mare parte droguri), cât și legale (obiecte de artă, țigări, bijuterii).

Fanii săi văd doar un om condamnat, a cărui vinovăție nu a fost niciodată demonstrată, și a cărui muncă era menită să elimine violențele de pe străzi și să ofere totodată și intimitate în mediul online. Cei care sunt împotriva lui cred că Ross a devenit un milionar în Bitcoin prin intermediul unor infracțiuni care cuprind spălare de bani, accesare neautorizată a datelor electronice, instigare la trafic de narcotice și tentativă de ucidere a șase persoane. Aceștia sunt de asemenea de părere că Silk Road a contribuit enorm la construirea unei imagini publice negative despre criptovalută, Bitcoin fiind privit ca un motor al activităților criminale.

Pentru adepții ideii FreeRoss, interviul oferit de Lyn Ulbricht realizatoarei emisiunii – Tatiana Moroz – nu a oferit speranțe de a contracara decizia Curții Supreme de la data de 28 iunie, care nu a luat în considerare plângerea formulată de avocații lui Ulbricht, mai precis faptul că acestuia i s-a încălcat dreptul de a apela la al patrulea și la al șaselea amendament al constituției americane.

“Nu se mai poate ajunnge nicăieri cu asta”, a spus Lyn despre posibilitatea completării unei alte petiții asupra acestor aspecte. “Asta este. Ăsta este capătul drumului. Conform avocaților noștri, care par bine pregătiți, nu mai există nicio opțiune”.

Cu excepția nevoii urgente de a găsi o nouă strategie legală, speranța stă acum într-o eventuală clemență pe care ar putea-o acorda doar președintele Trump.

“Am trecut de la juridic la politic”, a declarat Lyn. “Opțiunile sale de a apela la instanțe s-au epuizat. Există ceva numit 2255 (moțiune pentru rejudecare), însă aceasta poate fi aplicată într-un an. Și rar are efecte, însă vom încerca. Nu ne bazăm pe asta. Pe ce ne concentrăm cu adevărat este o grațiere oferită de președinte, asta însemnând anularea sentinței barbare primită de Ross”.

La ora redactării articolului, peste 45.000 de oameni semnaseră o petiție în acest sens.

Probleme familiale

În timpul conversației cu Moroz, Lyn Ulbricht a încercat să evite jargonul juridic, astfel încât publicul să poată înțelege mai bine situația și modul în care justiția americană tratează infracțiunile lipsite de violență.

“Acum sunt închiși atât de mulți oameni, că ar umple 11 state! Este deja o metastază. Este o criză”, a afirmat Lyn. “Ce m-a marcat profund a fost să văd copiii (n.r. care își vizitau părinții închiși). Copiii sunt atât de bucuroși să-și revadă tatăl, se lipesc de el și se pun la el în poală, apoi sunt îndepărtați. De câte ori plecăm, vedem copii care suspină, cu inimile îndurerate și care sunt afectați, având statistic șanse de a deveni și ei prizonieri”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...