Loading Posts...

“Lupul de pe Wall Street” avertizează investitorii asupra următoarei capcane: Bitcoin

jordan_belfort_bitcoin

Jordan Belfort, cel care a codus o defunctă firmă de brokeraj din Long Island și care a pledat vinovat în fața acuzațiilor de manipulare a acțiunilor, prezice dezastrul pentru Bitcoin.

Povestea lui Belfort a fost ecranizată în filmul “Lupul de pe Wall Street”, al lui Martin Scorsese, personajul principal fiind jucat de Leonardo DiCaprio.

“Mulți oameni onești vor fi măcelăriți”, afirmă Belfort.

Fostul broker Jordan Belfort a fost închis timp de doi ani pentru înșelarea investitorilor. Bitcoin, și nu are niciun dubiu în acest sens, este următoarea capcană care îi va lăsa pe investitori fără bani.

“Am fost un țepar. Am dus lucrurile la nivel de știință și la fel se va întâmpla și cu Bitcoin”, a transmis Belfort pentru un documentar publicat de CNBC. “Toată treaba este o prostie, copiii ăștia și-au spălat creierele”.

Belfort a condus în Long Island o firmă de brokeraj de tip OTC numită Stratton Oakmont și a pledat vinovat în 1998 la acuzația de manipulare a investitorilor pentru a-i determina pe aceștia să cumpere acțiuni care s-au dovedit a fi fără valoare. Povestea fostului broker a fost surprinsă și în filmul “Lupul de pe Wall Street”.

Pentru a manipula piețele, Belfort a subliniat nevoia de cerere. “În acea vreme”, el avea o armată de oameni care sunau în toată țara dar și în restul lumii pentru a convinge oamenii să cumpere acțiuni al căror pret îl prăbușea pentru a obține profit.

În era Internetului, această tactică de manipulare a devenit mai ușoară. Acumulările de fonduri în domeniul crypto, cunoscute sub numele de ICO-uri, s-au dovedit în multe cazuri a fi fraude și au devenit ținta investigațiilor SEC. Google, Facebook și Twitter au interzis reclamele la ICO-uri pe platformele proprii.

“Lucrul ăsta se va evapora ca un miraj”, spune Belfort. ” Mulți oameni onești vor fi măcelăriți”.

Despre Bitcoin se spune de multe ori că este anonim deoarece oamenii nu trebuie să-și dezvăluie informațiile personale când îl transmit sau când îl primesc. În timp ce tranzacțiile sunt înregistrate într-un registru public, ele sunt listate sub forma unui cod alfanumeric, numit “cheie publică”, aceasta nedezvăluind identitatea utilizatorului.

Belfort susține că exact această structură anonimă este motivul de îngrijorare.

“Nu este vorba că Bitcoin e țeapă, însă natura sa permite apariția țepelor”, a trasmis fortul broker în cadrul emisiunii Power Lunch de la CNBC. “Este o piață neagră, nu poți vedea în spatele cortinei. Oamenii se ascund între perdele și se folosesc de ele pentru a-i jecmăni pe alții”.

El a prezis că Bitcoin s-ar putea prăbuși într-un an, iar când o va face, “va răsuna toată lumea”.

Belfort a pus sub semnul întrebării și securitatea Bitcoin, ideea că dizolvă nevoia de bănci centrale și posibilitatea ca guvernele să permită o valută anonimă lipsită de reglementare.

“Băncile centrale nu vor așa ceva, ele au pierdut atâta timp în încercarea de a opri spălarea de bani. De ce ar vrea acum ceva anonim care face ușoară spălarea de bani? Nu cred că este vreun loc în lume unde să se permită asta”.

Belfort nu este singurul care aceste opinii despre Bitcoin. Liderii marilor corporații, inclusiv Jamie Dimon, Ray Dalio și Bill Gates au chestionat în dese rânduri validitatea Bitcoin, iar Warren Buffett a devenit celebru cu zicala “otravă de șobolani la pătrat”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
AngryAngry
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...