Loading Posts...

Lovitură de teatru! CEO-ul NiceHash părăsește compania

ceo_nicehash

După dezastrul de proporții din luna decembrie, Marko Kobal – CEO-ul serviciului NiceHash – își dă demisia.

Deși platforma și-a reluat activitatea, Kobal a părăsit compania, iar știrea a fost preluată de majoritatea agențiilor de știri. Acesta a postat pe LinkedIn în urmă cu câteva zile:

“După cum știți, datorită breșei de securitate de la NiceHash, am început să lucrăm 24 / 7 pentru reconstrucția sistemelor interne și a structurii de management. Am decis să mă retrag, pentru a permite unui nou management să conducă organizația în următoarea ei perioadă de dezvoltare – cu alte cuvinte, am decis să îmi dau demisia din funcția de CEO al NiceHash.”

Suma furată se ridică la peste 4000 BTC. În pofida gravității situației, Kobal este încrezător că serviciul va funcționa la aceeași capacitate.

Anul 2017 a fost unul plin de atacuri ale hackerilor în lumea crypto, cea mai recentă victimă fiind casa de schimb valutar sud-coreeană Youbit.

Va fi NiceHash preluat de Coinbase?

Mai mulți utilizatori sunt de părere că NiceHash va fi preluat de către Coinbase. Zvonurile par să aibă un sâmbure de adevăr.

În primul rând, NiceHash a anunțat că va semna un parteneriat cu un grup international de investitori, pentru rambursarea fondurilor către clienții păgubiți în urma furtului din decembrie.

După acest anunț, compania a transmis pe 26 decembrie că retragerile prin Coinbase vor fi exonerate de plata comisioanelor.

Și acum, demisia lui Kobal alimentează și mai mult această presupunere, deoarece este de înțeles că în cazul în care exchange-ul chiar ar prelua compania slovenă, ar dori să aibă propriul om de încredere într-o poziție de conducere.

De exemplu, utilizatorul Mike Lloyd a scris pe pagina de Facebook următoarele: “Coinbase a cumpărat NiceHash. Singura lor cale de scăpare a fost să se lase cumpărați. De ce credeți că nu sunt comisioane la tranzacțiile prin Coinbase? Pentru că i-au cumpărat. De ce credeți că NiceHash a anunțat că va oferi plata și cu altcoini? Pentru că aceste este și domeniul de activitate al Coinbase. Așadar, așteptați-vă ca plata cu altcoini să fie posibilă cu acele valute pe care le are deja Coinbase (ETH, LTC și BCH)”.

Părerea exprimată de Lloyd este împărtășită de mai mulți utilizatori. Rămâne de văzut dacă această ipoteză se va adeveri, mai ales că pe 31 ianuarie ar trebui anunțată și data la care se vor rambursa fondurile furate.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
SadSad
1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...