Loading Posts...

Litecoin îşi continuă ascensiunea fulminantă: tranzacţii de peste 1 miliard de dolari într-o zi

Analiştii de la CoinTelegraph sunt de părere că Litecoin a devenit un activ în care merită investit. Au fost luate în calcul atât aprecierea puternică a criptomonedei, precum şi analiza pieţei.

Criptovaluta numită de unii “argintul digital” a înregistrat tranzacţii de peste 1 miliard de dolari pe data de 5 iulie., reuşind să depăşească în acea zi chiar şi Bitcoinul.

Litecoin este considerat “fratele mai mic” al Bitcoinului, datorită faptului că a fost conceput ca o bifurcare a criptovalutei care domină piaţa. Reţelele celor două valute digitale funcţionează chiar pe Blockchain-uri similare, în care blocul curent conţine hash-ul blocului anterior.

Scurt istoric

Litecoin a fost creat de către developerul Charlie Lee, cu scopul de a avea o alternativă pentru Bitcoin. Criptomoneda s-a bazat aproape 100% pe codul Bitcoin, cu două mici diferenţe: blocurile se generează mai rapid (la intervale de 2.5 minute) şi algoritmul utilizat este Scrypt.

Litecoin are un market cap de 2.6 miliarde de dolari şi se tranzacţionează la preţuri de 45$ pentru o unitate.

Predicţii

Ţinând cont de dezvoltarea solidă şi de performanţele înregistrate, Litecoin are şanse reale de a deveni o criptovalută de top în viitorul apropiat. Unul dintre factorii care favorizează această estimare este faptul că moneda digitală a avut parte de îmbunătăţiri continue, care i-au consolidat locul pe piaţa crypto. Printre aceste îmbunătăţiri se numără şi integrarea portofelului Jaxx, inclusiv disponibilitatea acestuia pe App Store, precum şi implementarea update-ului SegWit în reţea.

Un alt aspect de care trebuie ţinut cont este că fondatorul Charlie Lee şi-a dat demisia recent de la Coinbase pentru a se putea dedica în totalitate proiectului şi promovării Litecoinului.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...