Loading Posts...

Litecoin devine popular pe dark web

litecoin_darkweb

Conform unui raport întocmit de Recorded Future, Litecoin a devenit a doua criptomonedă ca popularitate pe deep web. Raportul conține o analiză a modalităților de plată utilizate pe Internetul ascuns și se pare că 30% din furnizori acceptă Litecoin.

Analiza a urmărit mai multe portaluri, printre care s-au numărat forumurile și piețele negre, pentru a înțelege mai bine modul în care sunt efectuate plățile cu monede digitale.

Autorii au descoperit că 30% din site-urile studiate acceptau Litecoin, informează Ccn.com. Cercetătorii au găsit chiar și site-uri care acceptau Dash. În rest, Bitcoin rămâne literă de lege.

Raportul mai menționa că “Bitcoin este în continuare echivalentul aurului pe dark web și este acceptat de toți furnizorii. Litecoin a devenit a doua valută ca popularitate, 30% din furnizori fiind dispuși să accepte această monedă. Dash este aproape de Litecoin, cu un procent de 20%. Surprinzător, în top apare și Bitcoin Cash, 13% din furnizori acceptând această metodă de plată”.

Părerile utilizatorilor

Se pare că “infractorii” de pe dark web au început să fie nemulțumiți de costurile de tranzacționare asociate cu Bitcoin și pentru a preveni astfel de pierderi financiare s-au orientat către altcoini.

Totuși, înainte de efectuarea studiului, mulți s-ar fi așteptat ca utilizatorii de pe deep web să apeleze la Monero sau la Dash. Raportul evidențiază însă o realitate complet diferită, întrucât pe Internetul ascuns utilizatorii folosesc Litecoin ca primă alternativă la Bitcoin.

Autorii sunt de părere că Litecoin va juca un rol important în atacurile cibernetice din viitor. Și pe măsură ce popularitatea monedei crește, același lucru se întâmplă și cu programele malware care au drept țintă Litecoin. Și de aici ar putea avea de suferit însuși brandul Litecoin, dar și echipa de dezvoltare Litecoin Core. Conform unor zvonuri recente, se pare că următoarea bifurcare prin care va trece Litecoin este strâns legată de antecedentele monedei pe dark web, acestea afectând masiv credibilitatea monedei.

Știrile despre apariția bifurcării Litecoin Cash au provocat incertitudine pe piață, moneda pierzând 2.2% din valoare. Charlie Lee, fondatorul Litecoin, s-a arătat sceptic în privința bifurcării, pe care unii au considerat-o ca fiind o înșelătorie.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...