Loading Posts...

Lightning Network atinge recordul de 2000 de noduri

lightning_network_2000_noduri

Lightning Network aproape că și-a dublat capacitatea în două săptămâni, pe măsură ce tot mai mulți utilizatori contribuie la dezvoltarea protocolului.

Rețeaua Lightning: 2 săptămâni, capacitate dublă

Cele mai recente date relevă că rețeaua are acum o capacitate de 148 mil. USD, față de 80 mil. USD la data de 10 aprilie.

Peste 2000 de noduri publice sunt disponibile pentru a procesa tranzacții, care sunt confirmate aproape la secundă, pentru un comision de mai puțin de 1 satoshi per byte. În plus, rețeaua are acum un număr de 7000 de canale active, informează Bitcoinist.com.

“Universul se extinde la o rată accelerată”, afirmă comentatorul crypto Armin van Bitcoin pe Twitter.

Rata impresionantă de dezvoltare este determinată de încrederea că Bitcoin are potențialul de a funcționa ca o formă rapidă de plată, fără a fi doar un instrument de investiții sau doar o metodă de stocare a valorilor.

Mainnet-ul rețelei Lightning a luat naștere în urmă cu mai puțin de cinci luni, dar în acest răstimp a reușit să depășească rețeaua Bitcoin Cash, care promitea să ofere tranzacții ieftine.

Utilizatorii controlează comisioanele

Între timp, chiar și fără Lightning, utilizatorii de Bitcoin se bucură de comisioane minime, 1 satoshi per byte fiind cel mai folosit.

Peter Todd – developer Bitcoin core – este satisfăcut de capacitatea demonstrată de noua tehnologie Lightning, deși anterior se număra printre criticii acesteia.

Așa cum a observat și Armin van Bitcoin,  apariția SegWit și a tehnologiilor pe două straturi (cum este Lightning Network), înseamnă că jucătorii din industrie nu mai sunt atât de afectați de comisioane.

“Nu avem nevoie de Coinbase! Nu avem nevoie de BitPay! Nu avem nevoie de CashApp! Noi, utilizatorii, decidem cui plătim, ce soft folosim și cât plătim pentru comisioane”, spune o altă postare de pe Twitter a lui van Bitcoin.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...