Loading Posts...

Lightning Labs anunţă noul portofel Lightning

lightning_ desktop_ app

Dezvoltarea mult-aşteptatului protocol Lightning Network continua să avanseze.

Citeşte mai multe despre cum funcţionează Lightning Network aici şi aici.

Lightning Labs a anunţat săptămâna trecută lansarea aplicaţiei desktop cross-platform, citează Bitcoinist.com. Portofelul Lightning, căci de un portofel este vorba, se bazează pe daemon-ul lnd şi constă în principiu într-o interfaţă cu utilizatorul (UI). Aplicaţia are în spate noul client open-source Bitcoin numit Neutrino.

“Este prima iteraţie funcţională a noului client care permite atât transmiterea cât şi primirea de tranzacţii”, a transmis către Bitcoin Magazine Elizabeth Stark, CEO-ul companiei Lightning Labs.

În prezent, la reţeaua Lightning lucrează mai multe echipe de developeri care construiesc implementări diferite, dar interoperabile. Multe dintre implementări funcţionează deja, dar momentan doar pe reţeaua de teste testnet. Aceasta este un mediu similar reţelei Bitcoin în care se folosesc monede fără valoare, utilizabile doar pentru teste.

Olaoluwa Osuntokun, Bryan Vu şi Case Sandberg sunt developerii care au colaborat la conexiunile dintre daemon-ul lnd şi Lightning Desktop App pentru a oferi în final UI-ul amintit anterior.

“A fost extraordinar faptul că am putut asista de la început la această tehnologie, ajungând în punctul în care s-a concretizat cu o interfaţă cu utilizatorul”, a afirmat Stark. “Una este să lucrezi în mod comandă, aşa cum procedează testerii şi developerii, şi cu totul altceva este să poţi downloada aplicaţia. A fost important că am putut observa tot progresul”.

În cadrul comunicatului, Lightning Labs a introdus şi Neutrino, clientul open-source pentru Bitcoin care este la baza Lightning Desktop App. Cel mai mare avantaj al utilizatorilor care vor apela la Neutrino este faptul că nu vor trebui să descarce tot Blockchain-ul, care ocupă peste 140 GB. Astfel, aplicaţia va fi mult mai accesibilă utilizatorilor obişnuiţi, care tranzacţionează sume mici. Adică exact cei cărora se adresează Lightning Network. În plus, datorită unei metode noi de filtrare a tranzacţiilor, se va asigura şi mai multă anonimitate clienţilor.

Lansarea Lightning Desktop App

Lansarea Lightning Desktop App va avea loc peste două săptămâni, interval în care se vor efectua teste intense. Developerii sunt invitaţi să experimenteze atât aplicaţia cât şi Neutrino. Astfel, ei pot profita şi de faptul că vor analiza mai îndeaproape daemon-ul lnd şi Lightning Network.

“Ce ne bucură, pe lângă faptul că avem acum şi o aplicaţie desktop, este că oamenii pot interacţiona cu toate celelalte aplicaţii la care lucrează developerii”, a adăugat Stark.

După cele două săptămâni de teste se va trece la etapa de lansare beta a aplicaţiei. Totuşi, apariţia propriu-zisă pe reţeaua reală Bitcoin va mai dura. Referitor la acest aspect Stark a explicat următoarele:

“Suntem în faza de testare şi încercăm să îmbunătăţim cât mai mult stabilitatea soft-ului înainte de a intra în etapa beta. Vorbim de un instrument financiar, deci vrem să asigurăm oamenilor o experienţă plăcută”.

Nu este anunţată nicio dată pentru lansarea beta, dar Stark a precizat că “următorul pas este să obţinem feedback de la testeri şi să continuăm lucrul la la dezvoltarea aplicaţiei, a daemon-ului lnd şi a portofelului Neutrino”.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...