Loading Posts...

Legalizarea Bitcoinului în Malaezia, Ucraina şi Indonezia

Săptămâna trecută au apărut noi ştiri despre legalizarea Bitcoinului, anunţă Bitcoinist. După două veşti rele, a fost şi una bună. Astfel, în timp ce guvernul malaezian a dat undă verde legalizării monedei, băncile centrale din Ucraina şi Indonezia au declarat că nu recunosc Bitcoinul ca metodă de plată.

Malaezia

Banca centrală a statului a declarat că lucrează la realizarea unui cadru legal de reglementare a utilizării criptovalutelor. Muhammad bin Ibrahim, guvernatorul Băncii Negara Malaysia (BNM), a anunţat poziţia băncii în cadrul unui simpozion care a avut loc la Kuala Lumpur:

“Sperăm că până la sfârşitul anului vom avea disponibile nişte ghiduri despre criptovalute, în special cele pentru prevenirea spălării banilor şi pentru prevenirea finanţării actelor teroriste. Vrem să ne asigurăm că instrucţiunile sunt clare pentru participanţii din acest domeniu”.

Este o schimbare totală a poziţiei BNM faţă de anul 2014, când a declarat că Bitcoin nu va fi recunoscut ca obiect de plată în această ţară. În urma acestei mişcări vor profita cu siguranţă muncitorii straini din această ţără, care trimit bani în afara Malaeziei, către rudele de acasă.

Ucraina

Oleh Churiy, vicepreşedintele Băncii Naţionale a Ucrainei, a dezvăluit recent planurile guvernului faţă de reglementarea Bitcoinului:

“Organele de reglementare la nivel global nu simt vreo ameninţare din partea criptomonedei datorită volumelor mici. Singurele griji sunt cele faţă de oamenii care pot pierde bani (n.r. – investind în monede digitale) şi cei care pot deveni victime ale fraudelor… Putem afirma cu siguranţă că Bitcoin nu este o valută din moment ce nu are o unitate emitentă centrală. De asemenea, nu putem recunoaşte criptovaluta ca instrument de plată”.

Refuzul este rezultatul final al unei anchete care a durat trei săptămâni, în cadrul căreia legiuitorii au încercat să determine modalitatea optimă de reglementare a noii tehnologii financiare. Răpsunsul este surprinzător, ţinând cont de starea de optimism care plana asupra anchetei. Guvernul din Ucraina şi-a luat angajamentul de a întineri unele instituţii învechite ale statului, de a îmbunătăţi transparenţa şi de a elimina coprupţia. Toate prin intermediul tehnologiei Blockchain, tehnologie utilizată chiar şi de Ministerul Justiţiei.

Indonezia

Banca Indoneziei (BI) şi-a reafirmat decizia de interzice Bitcoinul ca mediu de plată la nivel de ţară. În acest sens, Eny V Panggabean, directorul executiv al băncii a declarat:

“Interzicem tranzacţiile cu Bitcoin. Cine va efectua tranzacţii, o va face asumându-şi riscurile aferente”.

Eny a adăugat că Bitcoin nu intră în vederile BI din cauză că moneda digitală nu are o autoritate centrală şi nu este susţinută de vreun stat.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
1
WowWow
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...