Loading Posts...

La mulți ani, Bitcoin!

bitcoin_9_ani

În urmă cu 9 ani, pe 31 octombrie 2008 Satoshi Nakamoto anunța crearea “Sistemului Electronic de Plată Peer-to-Peer” numit Bitcoin.

Abonații unui mailing list despre criptografie au fost primii oameni care au aflat direct de la Satoshi despre primul sistem monetar descentralizat. “Moneda Internetului” era menită să faciliteze plățile online, fără intervenția unor terți cum ar fi băncile sau guvernul. Iată cum începea faimosul document:

“Bitcoin: o variantă peer-to-peer pură a banilor electronici care permite plățile directe între părți fără a se mai apela la o instituție financiară. Semnăturile digitale reprezintă o parte a soluției, dar beneficiul principal se pierde dacă pentru prevenirea dublei cheltuiri ar fi nevoie în continuare de o parte terță de încredere. Ca soluție pentru problema dublei cheltuiri propunem o rețea peer-to-peer. Rețeaua ștampilează cronologic tranzacțiile și le amestecă într-un lanț Proof of Work bazat pe hash-ing, formând înregistrări care nu se pot modifica fără reconstituirea dovezii de lucru”.

White paper-ul se află în continuare pe site-ul Bitcoin.org, așa cum se întâmpla și în octombrie 2008. Documentul oferă o imagine fascinantă asupra unui proiect de nișă, care a ajuns în nouă ani să valoreze peste 100 miliarde USD.

satoshi_nakamoto_citat

Lumea crypto are acum 3 milioane de utilizatori zilnic și se estimează că numărul acestora va crește la 200 de milioane până în 2024.

Aniversarea de anul acesta este una specială, întrucât coincide cu cea mai prolifică perioadă din istoria Bitcoin. Iar la orizont nu se întrevede nicio corecție de preț.

Odată cu trecerea anilor, oamenii s-au convins că Bitcoin va dăinui în timp și va deveni și mai puternic din competiția cu Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Silver, SegWit2x sau alte clone.

La mulți ani, Bitcoin!

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

9
HeartHeart
2
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Show one comment

January 1, 2018
0

La cat mai multi ani !!

Leave a Reply

Loading Posts...