Loading Posts...

Jurnal de criptomaniac (XV)

strategii_crypto(XV)

Astăzi, Gazeta Bitcoin vă prezintă episodul cincisprezece al jurnalului lui Dan Negrea, moderatorul grupului de Facebook “Criptomonede – Totul despre cripto”.

Strategii în crypto – partea V

50-30-20

Prin decembrie 2017, primesc un mesaj privat de la un tip care mă găsise din search pe Google. Încă nu știu exact istoria cum m-a găsit. Cert este că eu promovam periodic, pe un forum, informații despre crypto. Ofeream semnale, strategii de multiplicare, info despre ICO. Practic, cam tot ce era pe secțiunea crypto, în proporție de 80%, eu actualizam periodic acele informații.

Cu noul meu amic meu aveam să dialoghez de câteva ori în cadrul respectivului thread, apoi prin mesaje private. Și după vreo 3 – 4 săptămâni ne-am și întâlnit să discutăm un parteneriat. Totul iscat din câteva replici pe un thread.

Asta a fost karma. Așa a fost să fie. Dialogând zilnic, și despre crypto, am ajuns de comun acord la unele strategii. Am creat un fond comun, pe care eu îl administrez, dar are și el aportul lui.

Prin ianuarie 2018, la unele din discuțiile zilnice, apare în temă, pe lângă multiplicarea activelor noastre, și stabilirea unei strategii.

Știa că eu multiplic după propria mea strategie anumite monede. Și tocmai asta a fost tematica discuției. Îi spusesem că eu am intenția ca orice multiplicare fac, să scot profitul în fiat.

Adică, să presupunem că am un target la o anumită monedă, ca din 10.000 să fac 15.000, iar după asta profitul să-l scot în fiat, rămânând tot timpul cu acel target (n.r. – 15.000 monede).

Stă și se gândește și vine cu o propunere: 50-30-20.

Habar nu aveam ce însemna asta. M-a cam luat prin surprindere. Deși eu splitam balanța, el propunea o cu totul alta variantă.

Adică, aveam moneda, aveam targetul, aveam profitul și știam că mai vin și crash-uri, dar avem nevoie și să scoatem afară.

50-30-20 avea să fie perfect. 50% moneda, 30% BTC, 20% fiat. Fiat-ul era pentru crash-uri și retrageri, iar Bitcoin pentru buy. În timp ce cu moneda eram la sell. Totul peste spread. Moneda sus la sell. Balanța splitată în câteva ordere. În timp ce cu BTC eram la buy, de asemenea balanța splitată în mai multe ordere.

Indiferent cum se ducea piața, aveam soluții.

În urmă cu vreo 4 săptămăni, în cadrul acestui grup, am creat două simulări de investiții a câte 10.000$. În ambele simulări am pus și altcoini și BTC. Nu am pus fiat. Însă, dacă erați atenți la cum au evoluat acele portofolii simulate, aveați două scenarii:

– ambele simulări au avut profit pe USD deși Bitcoin sau monedele au oscilat ba pe plus ba pe minus

– dacă BTC a crescut și altcoinii au scăzut, având Bitcoin în balanță, oricând aveam posibilitatea să multiplic acolo unde moneda se deprecia.

Practic aici e cheia. Cu Bitcoin reglați când crește sau scade în dominație, iar cu fiat aveți soluții la crashuri. Indiferent că aveți o monedă sau mai multe, neaparat trebuie să aveți fiat și Bitcoin în balanță

Nici nu se putea un exemplu mai bun de analiză, ca ultima lună. Analizați ce s-a întâmplat cu altcoinii și când Bitcoin a crescut de la 38% în dominație până la 48%. Dacă sunteți blocați, înseamnă că ați investit tot în altcoini și în balanță nu mai aveți nimic. Nici BTC nici fiat ca să reglați.

Dar când Bitcoin crește în dominație, sau în cazul în care scade mult toată piața, având BTC în balanță, înseamnă că încă aveți soluții pentru ce altcoini aveți în portofoliu.

Prețul e făcut de cerere și ofertă. Dacă prețul scade, înseamnă că vânzatorii au fost mai puternici ca și cumpărătorii, sau au speculat volumul și orderele slabe, ducând piața în jos.

2018 a fost anul tranzacțiilor pe short. Verificați cât de des a oscilat Bitcoin între 6000$ și 11.000$. Cei ce au avut ordere pe short între suport și rezistență, pe BTC – USD, probabil au avut cele mai mari șanse de câștiguri. Între 6000 și 8000 sunt 2000 USD / Bitcoin. Înmulțiți această sumă cu zeci de mii de BTC.

În timp ce unii așteaptă pe long pe altcoini doar să se aprecieze piața, un procent mic de traderi joacă pe short și lichidează de sute de milioane de USD. 20% pe lună. Sau 30% la 45 zile ori zeci de mii de BTC, înseamnă o adevărată afacere.

Altcoinii, în 2018 au oferit foarte puțin, dar se putea și cu ele, dacă aveam Bitcoin și fiat.

Însă cu 50-30-20, în funcție de strategia voastră aveați oricând variante de multiplicare.

50% poate fi o monedă sau un portofoliu.

Dar neaparat 30% să fie Bitcoin și 20% fiat.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...