Loading Posts...

Jurnal de criptomaniac (XIII)

strategii_crypto(III)

Astăzi, Gazeta Bitcoin vă prezintă episodul treisprezece al jurnalului lui Dan Negrea, moderatorul grupului de Facebook “Criptomonede – Totul despre cripto”.

Strategii în crypto – partea III

În ediția precedentă a jurnalului vorbeam de multiplicarea fiat, strategie (speculă) agreată de cei care doresc să fie siguri pe fiat.

Și vă sugeram atunci că acest ciclu trebuie să fie neapărat USD – crypto – USD, sau crypto – USD – crypto. Și direct și prin arbitraj.

Dacă doream includerea arbitrajului, atunci splitam etapa a doua crypto pe ce piețe aveam la dispoziție pe acel exchange. Dar, în final tot la USD trebuia să ajungem cu încheierea acelui ciclului… și obligatoriu pe plus.

În ediția de azi am să mă opresc asupra altei oportunități: multiplicarea ETH / BTC.

După cum se deduce și din titlu, pentru această metodă am nevoie doar de piața BTC / ETH și eventual USD dacă doresc și arbitraj pe short.

Cum totul este ciclic, ETH / BTC se pare că ne oferă una din cele mai sigure strategii din crypto, asta dacă ne interesează strict multiplicarea pe crypto. Crește BTC sau crește ETH? Doar speculăm aceste creșteri și scăderi.

grafic_eth_btc

În imagina atașată veți găsi câteva informații despre cum a oscilat piața ETH / BTC în ultimul an. După cum se observă, oscilațiile au fost între 0,045 și 0,11. Ideea e să vindem cât se poate de sus ETH-ul pe BTC și să intrăm cât se poate de jos dând BTC-ul pe ETH.

Cum aflăm însă momentele oportune de vânzare?

Totul e să ne trasăm care sunt pragurile de suport și rezistență și să analizăm în ce procent s-a retras ETH-ul la anumite intervale.

După cum se observă, media pe ultimele 12 luni e undeva la 0,07 ETH / BTC. Iar majoritatea retragerilor au fost între 0,382 și 0,618 pe Fibonacci.

Ei bine, aici trebuie să ne canalizăm analiza. Să găsim care sunt zonele optime de a intra. Dar, dacă tot ne interesează multiplicarea ETH sau BTC, riscul nu e așa mare. Pentru că în orice direcție merge cursul, față de ce am vândut (cumpărat), în mare suntem pe direcția multiplicării. Ori multiplicăm BTC, ori ETH.

Când avem intenția să scoatem profitul în fiat, atunci avem neapărat nevoie să vindem ori ETH ori BTC aproape de vârf.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...