Loading Posts...

Jurnal de criptomaniac (XII)

strategii_crypto(II)

Astăzi, Gazeta Bitcoin vă prezintă episodul doisprezece al jurnalului lui Dan Negrea, moderatorul grupului de Facebook “Criptomonede – Totul despre cripto”.

Strategii în crypto – partea II

Episodul de astăzi este destinat celor care doresc să speculeze paritatea fiat – criptomonedă, mulitplicând fiat-ul după un ciclu pe short: USD – criptomonedă – USD, cu sau fără arbitraj.

Mi-aduc aminte de primele mele tranzacții din ianuarie 2017 când eram pe LiveCoin. Am ales această platformă pentru că era mai lentă. Vă și relatam în episodul cu arbitrajul, că am multiplicat USD – Veros – USD, reușind în doar câteva zile să multiplic cei 73$ la 130$, doar prin această metodă.

Ce aveți de făcut e doar să începeți ciclul cu USD, să cumpărați cât se poate de ieftin, speculând orderele de la buy, iar după ce achiziționați criptomoneda, să o scoateți la sell pe un spread (diferență între buy și sell) bun.

Simularea profitului o puteți efectua cu ajutorul celor două formulare de buy și sell.

Având USD în balanță, completați formularul de buy ori cu toată balanța ori split-ată.

buy_sell_vrs

În imaginea atașată aveți o simulare actuală cu un start de 500$ pe Veros. După cum se observă, am dat click pe al treilea din lista de cumpărători (albaștri) și am ajustat în sus cu 1 ca să prind a treia poziție.

Pe formularul din dreapta, am dat “paste” la cei 21690,63959 Veros, cât ar rezulta ei dacă aș prinde la acel order de buy, și am ales prima poziție de la selleri. Dacă reușesc acest deal, îmi rezultă un profit de 81$.

Ce aveți de făcut e să încheiați ciclul cum l-ați pornit și să rămâneți în balanță tot timpul cu fiat.

Având fiat tot timpul în balanță puteți să prindeți la orice crash de piață orice monedă la preț bun. Și apropo de crash, îmi aduc aminte de galopul nebun al Bitcoin după anularea SegWit2x din noiembrie. Mă prinsese atunci în fiat cu vreo 6400$. Și am tot așteptat să coboare să iau iar. Însă după Bitcoin, iacă în galop și celelalte monede.

Mă mutasem pe Quoinex cu ETH de vreo 6400$ și aplicasem metoda de mai sus cu multiplicarea fiat. Atât pe o paritate cât și prin arbitraj. Luam ETH cu USD, îl dădeam pe ETH / BTC iar BTC-ul pe USD pe plus. Și reluam ciclul.

Mergeam la sigur cât eram online. Nu riscam să rămân peste noapte cu orderele pe ETH. Ajunsesem prin 15 decembrie la un profit de 800$ din aceste speculări. În 19 decembrie când mă uitasem pe piață, toată jos cu vreo 30%. Mă loghez în Quoinex, rulau boții pe Qash. Mi-am făcut rapid calculul simulărilor și vedeam că fiecare manevră Qash / USD, Qash / BTC, BTC / USD, era extrem de profitabilă. În vreo câteva ore am făcut doar acest arbitraj și ajunsesem la 10.000$ capital. Am repetat strategia timp de câteva zile, și ajunsesem la 26.000$ capitalul.

Metoda am explicat-o încă din decembrie pe ClubPTC. Cei care au urmat-o au făcut și ei rapid profit.

Prin această metodă nu mă interesa la acel moment de analiză sau cum merge cursul. Ci doar să speculez fiat – criptomonedă – fiat. Nu rulam cu toată balanța ci ieșeam în serii la sigur. Deci nu închideam niciun order pe minus.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...