Loading Posts...

Jurnal de criptomaniac (XI)

strategii_crypto

Astăzi, Gazeta Bitcoin vă prezintă episodul unsprezece al jurnalului lui Dan Negrea, moderatorul grupului de Facebook “Criptomonede – Totul despre cripto”.

Strategii în crypto – partea I

Am fost atrași de criptomonede datorită tehnologiei și oportunității de a câștiga din plasamente. Fie că am intrat în criptosferă din anumite forumuri, căutări de pe google, platforme sociale, fie că am intrat în urma discuțiilor cu amicii noștri, cu toții avem ceva în comun: dorim să speculăm oportunitatea acestui segment și să evoluăm informațional.

Criptografia este o ramură a matematicii cu ajutorul căreia un mesaj ajunge din punctul A în punctul B, codat, fără posibilitatea de a fi citit sau descifrat.

Criptomoneda apare în urma unei idei geniale a unui japonez (cel puțin așa dă de înțeles pseudonimul Satoshi Nakamoto), care are la bază o tehonologie nouă: Blockchain-ul. SOV spunea pe blogul lui: “criptomoneda vine să ofere o alternativă a actualului sistem financiar obosit, impredictibil și ineficient, pentru statele sărace sau în curs de dezvoltare, cu unul echitabil și clar cuantificabil”. Tot el spunea că forța Americii nu este dată de arsenalul ei militar, ci de dolar. Pentru că aproximativ 80% din tranzacțiile comerciale, făcute la nivel mondial sunt efectuate în dolar.

Ei, transpuneți acum și veți deduce ce potențial imens are criptosfera. Și de ce americanii cam strâmbă din nas și pun bețe în roate la acest segment.

Acum că am făcut un mic sumar informațional, să trecem la partea a doua a subiectului: investițiile în criptomonede.

Bani din crypto se pot câștiga prin două metode generale:

  1. a) investim într-o criptomonedă deja lansată pe piață
  2. b) investim într-un proiect ICO (initial coin offering).

De aici și prima strategie.

În prima categorie ne folosim de exchange-uri, în timp ce opțiunea pentru a doua categorie are loc în urma înregistrării și subscrierii pe platformele inițiatorilor respectivelor ICO-uri.

ICO-urile sunt similare IPO-urilor, acele opțiuni de a investi într-o firmă înaintea listării ei pe bursă. Așa și cu ICO. Investim în acele proiecte înainte de a fi listate pe exchange-uri.

În etapa a doua a investiției noastre, vom avea nevoie de o altă strategie. Și aici se regăsesc atât hodler-ii (cei ce optează pentru a ține portofoliul pe termen mai lung, fără să facă schimburi / tranzacții), cât și trader-ii.

Trader-ii, la rândul lor, rulează tranzacții pe: short, mid-term, long-term.

Unii aleg să multiplice criptomoneda, alții fiat-ul.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...