Loading Posts...

Jurnal de criptomaniac (V)

arbitraj_trading

Astăzi, Gazeta Bitcoin vă prezintă episodul cinci al jurnalului lui Dan Negrea, moderatorul grupului de Facebook “Criptomonede – Totul despre cripto”.

Dragă jurnalule,

Astăzi am să-ți vorbesc despre primul meu contact cu un pool de minare, un shitcoin, primul contact cu un exchange și primul arbitrage.

În 2016 aveam ceva investiții într-un HYIP (n.r. high-yield investment program – un tip de schemă Ponzi). L-am prins în funcțiune cam 7 luni. Moderam un topic cu Coince, acel HYIP de care îți vorbeam ieri, pe un forum unde activez din 2015 (pe forumul respectiv se promovează metode de făcut bani din online).

Prin vara lui 2016, apare pe forum un user nou. Acest user probabil a căutat Coince pe Google și a găsit topicul nostru. Își promovează ultima lui investiție în acel website. Eu știam deja că era deja târziu pentru că site-ul dădea semne de oboseală.

Însă ghinionul lui norocul amândurora. Pentru că acea promovare a lui, avea să-mi aducă un prieten și un partener de crypto.

Dialogăm pe subiecte de genul și ajungem prin toamnă la un website care urma să fie lansat pe schelet de revshare (n.r. revenue sharing, adică distribuția profiturilor și a pierderilor între acționari), dar care avea și o monedă pe care o puteam mina. Hotărâm să o minăm. Luăm hash pe NiceHash și minăm vreo 838 monede rapid. Așteptăm listarea pe exchange.

Gata, apare pe CoinExchange. 17 ianuarie 2017: 0,036$ minimul zilei. Ducem lunele (n.r. Luna Coin) acolo din portofel în CoinExchange și așteptăm lansarea revshare-ului. Amândoi avem un feeling că or să crească.

Reușim să le multiplicăm. Din 838 ajungem la 1017, 77 bucăți. Punem un order la plesneală. Dacă reușim, facem vreo 3 BTC din 0,035 investiți.

Începe să urce. 23 ianuarie: 0,37$. 27 ianuarie: 0,57$. 29 ianuarie: 0,77$. Atunci trebuia să fie lansat. Apare o problemă tehnică și se amână o zi lansarea. Începe down-ul: 30 ianuarie: 0,41$; 31 ianuarie: 0,11$; 1 februarie: 0,08$.

Pfff ce oportunitate am pierdut printre degete. Amândoi începem să realizăm că e momentul să le multiplicăm. Caut soluții. Găsesc listarea și pe LiveCoin.

Așa ia naștere primul arbitrage. Habar nu aveam de acest termen. Dar tocmai o făcusem. Mă mut pe LiveCoin și le dau mai bine. Încep multiplicarea, doar că moneda tot scădea în valoare. Până când devine scam. Fuge “gagica” cu banii. Tun de vreo un milion USD.

Luna Coin încă e activă. Habar nu am cine e owner-ul ei sau dacă doar se speculează mondele rămase în circulație.

https://coinmarketcap.com/currencies/luna-coin/historical-data/?start=20130428&end=20180628

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...