Loading Posts...

Jurnal de criptomaniac (IV)

multi_level_marketing

Astăzi, Gazeta Bitcoin vă prezintă episodul patru al jurnalului lui Dan Negrea, moderatorul grupului de Facebook “Criptomonede – Totul despre cripto”.

Dragă jurnalule,

Ieri îți scriam despre Recomandare. Astăzi aș vrea să-ți vorbesc despre un eveniment din 2016, născut tot din Recomandare.

Ianuarie 2016

Amicul meu de chat îmi spune că are un pont. O monedă care o sa fie noul Bitcoin. Chiar că o să-l depășească. Discut cu el, îmi dă câteva info și un link de ref. Fac cont, văd despre ce e vorba (site-ul fiind în engleză). Aparent promițător. Îmi sare rapid în ochi faza cu MLM-ul (n.r. Multi Level Marketing). Ezit pe moment și-l amân cu investiția. Dar mă sună peste câteva zile și îmi pasează pe sponsorul lui la telefon. Deși aveam o anumită reținere, zic să-i dau o șansă. Investesc 130 Euro în pachetul cel mai mic. Amicul meu investise 550 Euro. Probabil deja ați ghicit că era vorba de OneCoin și celebrele pachete educaționale. Nu era stilul meu și deja știam de la acel moment că am făcut o alegere proastă.
Nici în ziua de azi nu am văzut moneda în sine, deși era anunțată listarea pentru 2018.
Pe moment îl trecem la țepe și bani investiți aiurea. Ăsta a fost și primul și ultimul MLM la care am participat.

Per ansamblu, 2016 a fost un an bun pentru mine legat de câștigurile online. Însă cu Bitcoin și satoshi doar cochetam. Nu l-am băgat prea mult în seamă, ci doar îl speculam. Indiferent că erau faucet-uri, revshare (n.r. revenue sharing, adică distribuția profiturilor și a pierderilor între acționari), HYIP-uri (n.r. high-yield investment program – un tip de schemă Ponzi) sau cloud mining-uri, singurul aspect care mă interesa era să mă folosesc de paritatea USD – BTC pe acele website-uri și să convertesc USD în BTC și viceversa. Practic, roteam investitțiile în pachetele din acele website-uri folosindu-ma de retragerile în portofele online.

Revshare-uri: My24HourIncome, MyPayingAds, MyCryptoPayingAds, ZfShare, TheAdsTeam, TheAdsLeader, ClickIntensity.

HYIP-uri: CoinCE.

Cloud-mining: HashOcean.

Am riscat cu investițiile în acele website-uri dar am avut propria mea strategie. Mi-am asumat riscul deși unele au venit din recomandări. În cele din urmă, s-au dus toate pe apa sâmbetei și ele m-au direcționat spre trade.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...