Loading Posts...

Jurnal de criptomaniac (III)

hala_mining

Astăzi, Gazeta Bitcoin vă prezintă episodul trei al jurnalului lui Dan Negrea, moderatorul grupului de Facebook “Criptomonede – Totul despre cripto”.

Dragă jurnalule,

Astăzi aș vrea să-ți vorbesc despre Recomandare. Ce înseamnă să recomanzi cuiva ceva și ce îndatorire morală ai dacă recomanzi ceva și iese prost.

Să ne limităm strict la crypto. Chiar și la minat. Vrem să investim într-o monedă și nu ne facem research-ul. Dar e mai ușor să așteptăm părerile altora. Așa că lansăm subiectul: “Ce părere ai despre moneda X?”. Și curg părerile și recomandările. De ce recomandăm și de ce o prezentăm în mod elogios? Doar că o avem că o avem noi în portofele? Sau că așa ne gândim noi că dă bine? Să zicem că îl fac pe respectivul să ia moneda pe care eu am recomandat-o că merită investiția și că sigur e bine ce face. Dacă iese prost, din recomandarea mea cine e vinovat? Eu că am recomandat-o sau el că a cumparat-o?

În vara lui 2017 discut cu cineva legat de un miner. Și-mi recomandă cu căldură un D3 că are super ROI. Caut info pe mai multe site-uri, inclusiv pe CryptoCompare, și da văd că e cam reală recomandarea lui.
Dau pe Bitmain să văd dacă sunt disponibile. Sold-Out. Dar sunt totuși speranțe pentru următorul batch. Așa că aștept comanda pentru septembrie. Mă trezesc cu un link de la amicul meu, care era la curent cu ce intenționam eu. Dar și el. Pac, apare din nou disponibil. Verific din nou pe CryptoCompare, e totuși profitabil. 300% în câteva luni. Deci să-l comand. Batch noiembrie. În timpul ăsta BTC galopează. Pfff ce bine era dacă rămâneam cu el în balanță. Dar lasă ca recuperez din minat și trade. Urcă bine și Dash, așa că încă sunt în cărți. Îmi sosește minerul. Bun, acum am nevoie de un loc unde să îl hostez. Îmi vine altă recomandare, de la un alt amic virtual. O fermă din Bacău, pentru că lucrează el cu ei și totul a ieșit bine. Garantează tipul că iese bine. Recomandă unduit și cu semnul exclamării.

Iau legătura cu ei și îmi acceptă minerul, deși recunosc că nu mai au așa ceva în hostare. Îmi găsesc un pool. 15 $/zi. Asta e ce îmi zice specialistul lor. Începe colaborarea și curg mesajele de la pool-ul lor cum că o să fiu banat pentru că nu e setare corespunzătoare. Prea mare hashrate comparativ cu pool-ul. Îi contactez pe cei de la fermă, dar se reglează după vreo 2 săptămâni. În contul meu apar tot felul de monede cu exchange-uri unde nu aveam eu cont. Deși cerința mea a fost să mineze Dash. Apare și un mesaj la primele 6 săptămâni că trebuie să inițiez retragerea conform TOS (n.r. Terms of Service – Termenii și condițiile de utilizare). Nașpa rău, că eu am multe monede și unele cu valoare totală de doar câțiva cenți. Dau conversie în BTC. Accept și comisionul de 2%. Prima retragere e rezolvata. Per ansamblu, echitabil. Dar încep să apară problemele. ZZZ la miner, zile la rând. Dau mesaj la ferma de hostare. Se pare că i-am luat prin surprindere deși în contract este inclusă mentenanță. După vreo 5 – 6 zile mă rezolvă însă hashrate mic. Aproape 50% față de precedenta reglare. Aștept câteva zile sperând că se rezolvă. Nimic. Aceeași problemă. Apare din nou ZZZ. Îmi vine prima factură. O achit. Îmi vine a doua factură. Mă uit pe graficul meu, compar cu ce am achitat. Măi, nu e bine ce apare aici. Plus că prima factură nu apare nicăieri ca fiind achitată, deși am dat și hash. Dialogăm pe email. Pe Telegram. Se deduce că ceva nu e în regulă și trebuie deschis minerul. Păi zic, e în garanție cum să-l deschidem? După un scurt dialog se constată că cele 90 zile tocmai trecuseră. Hmmm. Îl deschide. Un condensator ars și o singură placă bună din toate.

Timpul trece, nu ajungem la niciun numitor. Reziliere de contract. Pagubă totală.

Și totuși, unde e vina mea? Doar mi s-au recomandat minerul și ferma. Două recomandări din partea a două persoane diferite. Contract comercial nerespectat!?

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...