Loading Posts...

JPMorgan lansează o platformă interbancară de plăți bazată pe Blockchain-ul Quorum

JPMorgan Chase, gigantul bancar de pe Wall Street, lansează o platformă de plată interbancară construită pe tehnologia Blockchain.

La noua platformă, numită Interbank Information Network (IIN) vor participa și alte două bănci – banca australiană ANZ și Royal Bank of Canada. Platforma va fi susținută de Blockchain-ul Quorum, care are la bază Ethereum și care a fost lansat în toamna trecută. Se estimează că și alte instituții, în special din domeniul financiar-bancar, se vor alătura acestei inițiative în lunile următoare.

Emma Loftus, șeful departamentului de plăți globale și exchange internațional în cadrul JPMorgan Treasury Services, a declarat:

“IIN va îmbunătăți experiența trăită de clienți și va contribui la scăderea intervalului de timp – de la săptămâni la ore – și a costurilor asociate cu plățile întârziate. Capacitățile tehnologiei Blockchain ne-au permis să schimbăm modul în care informațiile critice pot fi transmise la nivel global între bănci”.

Este o aplicație remarcabilă pentru această bancă, alei cărei tranzacții zilnice sunt de nivelul bilioanelor de dolari.

Comunicatul companiei, preluat de CoinDesk, este surprinzător. În pofida poziției anti-Bitcoin adoptață de CEO-ul Jamie Dimon, banca a fost interesată de tehnologia crypto încă de anul trecut. Pe lângă colaborarea cu Quorum, trebuie notate și inițiativele Hyperledger Project și Enterprise Ethereum Alliance.

Ce părere aveţi despre diferenţa de opinii dintre Jamie Dimon şi compania JPMorgan? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...