Loading Posts...

Jeff Garzik: SegWit2x avansează cu motoarele turate la maxim

Jeff_Garzik_SegWit2x
Jeff Garzik: SegWit2x avansează cu motoarele turate la maxim

După o vreme în care au fost destul de tăcuți, developerii SegWit2x ies din nou în față. Săptămâna trecută, conducătorul proiectului a emis un comunicat în care anunța situația proiectului.

Citește și Mike Belshe lead al proiectului SegWit2x: “viitorul sună bine”

SegWit2x turează motoarele la maxim

Jeff Garzik a trimis un update comunității abonate la Linux mailing list. Acesta se adresase ultima dată publicului tocmai în luna august, odată cu lansarea update-ului SegWit. Garzik a intrat direct în subiect:

“Ca să vă spun ceea ce știți deja, lucrăm cu toate motoarele turate la maxim pentru upgrade-ul SegWit2x de la jumătatea lui noiembrie”.

Lead-ul proiectului a punctat că în august SegWit2x se afla în faza “code freeze”. În această etapă modificările aplicate codului sunt sub supraveghere strictă și trebuie să respecte anumite reguli. Conform lui Garzik, citat de News.Bitcoin.com, “doar schimbările sau fixurile importante vor mai fi incluse înainte de bifurcare”.

SegWit2x va utiliza versiunea 14 a Bitcoin Core

Dezvoltatorul a discutat și despre codul sursă al clientului BTC1, despre care a explicat că este de fapt o bifurcare a softului Core. Garzik a sublinitat că SegWit2x va funcționa pe baza codului Bitcoin Core versiunea 0.14.x, datorită bugurilor existente pe versiunea 0.15.x.

“Am urmărit cu atenție iterația Bitcoin Core 0.15.x”, afirmă Garzik. “Aceasta este cea mai bună variantă pe care o putem oferi utilizatorilor (n.r. 0.14.x), din cauza problemelor de stabilitate ale Bitcoin Core. Rezumând, nu credem că bugurile și instabilitatea Bitcoin Core vor influența proiectul nostru pe termen scurt, deoarece nu ne aflăm încă în faza de release a SegWit2x”.

Pe ce cod va funcționa BTC1 ulterior bifurcării?

În urma mailului, Chris Stewart, co-fondatorul companiei Suredbits, l-a întrebat pe Garzik despre celălalt proiect la care lucrează – Metronome. “V-ați gândit la cine va asigura mentenanța pentru B2X după bifurcare?”, a întrebat Stewart, făcând aluzie la faptul că Garzik își va petrece probabil cea mai mare parte a timpului lucrând la Metronome. Stewart a mai întrebat și dacă se va abandona codul BTC1 ulterior bifurcării.

Ca răspuns, Garzik a explicat că Metronome este un subiect în afara discuției și că mulți angajați ai companiei Bloq, pe care tot el o conduce, lucrează deja la acest proiect. Fiecare angajat al companiei lucrează în paralel la mai multe proiecte secundare. Garzik a detaliat că firma Bloq Enterprise v1 se va concentra doar pe Bitcoin, iar Bloq Enterprise v2 va lucra cu mai multe lanțuri, cum ar fi Litecoin sau Bitcoin Cash. Referitor la BTC1, developerul a adăugat că acesta va reprezenta un fel de Fedora pentru Bitcoin (n.r. Fedora este o versiune de Linux susținută de comunitate).

“Sunt lucruri extraordinare și avem o metodă utilă de a administra riscurile determinate de instabilitatea și caracteristicile Bitcoin Core. Mulți membri ai BTC1 au propus schimbări mai mici sau mai mari pentru soft ulterior bifurcării”, a conchis Garzik.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Blockchain

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...