Loading Posts...

Jeff Garzik anunță o monedă care va lucra cu mai multe Blockchain-uri

Jeff Garzik, omul din spatele SegWit2x și co-fondatorul companiei Bloq, a luat decizia de a crea Metronome, o nouă monedă digitală.

Aceasta se va numi Metronome și va fi prima care va lucra cu mai multe Blockchain-uri simultan, anunță Bloomberg. De exemplu, monedele folosite pentru aplicațiile Ethereum vor putea fi folosite în Ethereum Clasic, apoi în Qtum sau Rootstock, pentru ca apoi să se conecteaze cu Blockchain-ul Bitcoin, afirmă Garzik.

Mobilitatea înseamnă că în cazul în care un Blockchain moare (de exemplu, din cauza neînțelegerilor dintre developeri), deținătorii de Metronome își pot muta fondurile pe alt lanț. Mișcarea ar ajuta moneda să rețină valoare și îi va asigura longevitatea pe piață, a transmis Garzik în cadrul unui interviu. Proiectul a fost anunțat în cadrul conferinței Money 20/20 care a avut loc marți la Las Vegas.

“Investitorii instituționali ar trebui să fie foarte entuziasmați de așa ceva”, a transmis Matthew Roszak, celălalt co-fondator al companiei și totodată președinte al Camerei de Comerț Digital. “Am construit o criptomonedă pentru următorul mileniu, ceva care este menit să dăinuie în timp”.

Motive de îngrijorare

Efemeritatea este un motiv real de îngrijorare pentru multe valute digitale. În cazul Bitcoin, discordiile dintre developeri și utilizatori, sau ritmul lent de dezvoltare au reprezentat obstacole pentru adopția în mainstream. În plus, atât Bitcoin cât și rivalul Ethereum s-au confruntat cu situații de coin-split.

Noi Blockchain-uri apar în fiecare lună, iar incertitudinea planează asupra investitorilor. Și ca urmare apar deseori fluctuații în prețurile criptovalutelor. Conform CoinMarketCap, dacă prețul Bitcoin a crescut cu aproape 600% în 2017, Bitcoin Cash s-a devalorizat cu 23% de la lansarea din iuna iulie.

Noi provocări

Pe lângă aceste provocări, Metronome se va confrunta și cu unele noi. Moneda va avea zero utilizatori la început. Spre deosebire, Bitcoin are 35 de milioane de utilizatori activi într-o lună. Iar piața abundă în monede digitale, în prezent existând peste 1100, toate aflate în luptă pentru un portofoliu cât mai mare de utilizatori.  Noua monedă va lucra mai întâi cu Ethereum. Suportul pentru Ethereum Clasic sau alte Blockchain-uri este așteptat peste câteva luni.

Monedele Metronome vor fi produse și distribuite de un soft autonom, care nu este controlat de nimeni și care nu se poate modifica. Softul va intra în funcțiune în decembrie și va aplica procedurile necesare pentru a crește prețul noii valute. Restul proiectului va fi open source, astfel că oricine va putea concepe aplicații bazate pe Metronome.

Bloq va oferi instrumente de development pentru utilizatorii corporate. Compania și alte entități care au contribuit la crearea și la promovarea monedei vor reține 2 milioane de criptomonede din stocul inițial de 10 milioane, care vor fi vândute în decembrie. La fiecare 24 de ore se vor adăuga cantității totale câte 2880 monede noi.

Ce aduce nou Metronome

Problema pe care o rezolvă Metronome îi apasă de mult timp pe utilizatori. Aceștia trebuie să apeleze la un exchange, să își vândă fondurile deținute într-o anumită valută și apoi să cumpere o altă valută. Asta presupune taxe plătite către casa de schimb și alte riscuri de natură financiară. Cu Metronome, toate acestea vor fi istorie.

Cei care vor deține Metronome vor primi o chitanță digitală pentru mutarea monedelor dintr-un Blockchain. Ei pot trimite apoi chitanța către alt Blockchain, iar monedele vor fi mutate pe noul lanț.

Moneda va permite oamenilor să efectueze ușor plăți recurente, cum ar fi abonamentele lunare la diverse servicii. În plus, se vor putea transmite mai multe plăți deodată, a anunțat Garzik.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...