Loading Posts...

Istoricul prăbușirilor suferite de Bitcoin de-a lungul anilor

istoric_bitcoin

Bitcoin s-a devalorizat cu 64.5% de pe 17 decembrie și până în prezent. Market cap-ul întregii piețe crypto este cotat la 338 miliarde USD.

O poză cât o mie de cuvinte

istoricul_corectiilor_btc

Foto: Reddit

Scăderea este uriașă la nivel de piață. Totuși, o prăbușire a prețului Bitcoin sau a oricărei alte criptovalute nu reprezintă o noutate. Bitcoin moare și învie ca pasărea Pheonix. Conform unei statistici interesante de pe site-ul 99Bitcoins.com, moneda digitală a avut parte de nu mai puțin de 251 decese până acum.

2017 a fost anul fatidic, când Monedei Internetului i s-a cântat prohodul de 109 ori.

De ce se prăbușește Bitcoin?

Economia crypto a fost afectată de numărul mare de știri negative. De exemplu, Gazeta Bitcoin a informat recent despre ancheta la care este supus exchange-ul Bitfinex datorită asocierii cu Tether. Mai mult, compania Tether nu poate demonstra ca are suficienți dolari în conturi pentru a asigura fondurile în USDT.

Între timp, Indiei i-a cășunat pe traderi. Guvernul indian supraveghează atent tranzacțiile caselor de schimb pentru a colecta impozite. Se estimează că în ultimele 17 luni, tranzacțiile din India însumează 3.5 mld. USD.

În paralel, Coreea de Sud încearcă să-i scoată pe traderi din anonimitate. Toți utilizatorii trebuie să își folosească numele reale.

La toate motivele de mai sus se adaugă și zvonurile despre balenele care încearcă să manipuleze prețul Bitcoin, pentru a putea cumpăra cât mai mult atunci când valoarea monedei va fi suficient de mică.

Acestea sunt cauzele principale pentru care piața crypto se scaldă într-o baie de sânge.

Găsirea unui sprijiin

Chiar și investitorii noi cunosc conceptul “cumpără ieftin, vinde scump”. Întrebarea cheie este “cât de ieftin?”. Adevărul este că nimeni nu poate spune precis. Conform graficului de mai sus, cea mai lungă prăbușire a prețului Bitcoin a durat 411 zile și s-a încheiat în ianuarie. Procentul devalorizării s-a ridicat atunci la 87%.

În prezent asistăm la o scădere de 64.5% în ultimele 51 de zile. Dacă aceeași situație ar fi avut loc la bursă, toată lumea ar fi spus că avem parte de o nouă criză precum aceea din 2008. Desigur, în spatele crizei din 2008 s-a aflat guvernul S.U.A. care a dat liber la creditele ipotecare cu grad de risc ridicat, iar oamenii nu au mai putut ulterior să-și achite ratele.

În cazul pieței crypto, în spatele prăbușirii se află încercările agresive de reglementare. Și este un lucru fantastic de rău pentru investitorii pe termen scurt. Totuși, cei care privesc pe termen lung sunt de părere că reglementarea este un rău necesar, pentru că doar astfel criptovalutele pot lupta mai departe pentru a-și demonstra legitimitatea și pentru a intra în mainstream.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
AngryAngry
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...